Snapdragon 875-ről és 735-ről szólnak a hírek

Rengeteg új rendszerchip bukkant fel egy kutatási diában, ami nem csak a logikus termékneveket, hanem a várható megjelenési dátumokat is megemlíti.

Hirdetés

Egy befektetési bank által végzett kutatás egyik eredményét láthatjuk a lenti prezentációrészletben legalábbis a kínai Weibo-blogger (@mobile chip expert) poszjta alapján. A fotón rengeteg új, eddig ismeretlen rendszerchipet láthatunk, ezek közül nyilván a Snapdragon 875G lehet az egyik legérdekesebb, ami állítólag a Samsung 5 nm-es EUV node-ján készül, és 2021 első negyedévétől már mobilba is kerülhet. Egyes hírek már arról is szóltak, hogy az említett chip gyártásban van, az viszont biztos, hogy semmilyen szempontból nem lesz olcsó. Mellette, eggyel kedzvezőbb árú alternatívaként várható a felső-középkategóriás Snapdragon 735G, ami szintén a friss gyártástechnológia szülöttje lehet. Ezekkel egyidőben, de kevésbé fejlett technikával jön majd még a Snadragon 435, miközben a MediaTektől 6 nanométeres Dimensity 400-at várhatunk.


[+]

Az idei harmadik negyedévben megjelenő Dimensity 600-ról és annak 7 nanométeres gyártástechnológiájáról már korábban lehetett hallani, viszont az 5G-s, 5 nanométeres csúcs-MediaTekről még nem, erre azonban a dia szerint is majdnem egy évet kell még várni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés