Sisley S90 – nyíltan másol

Hirdetés

A Sisley S90 első kémfotóinak felbukkanásakor is már igen szembeötlő volt az iPhone 6 vonalvezetésével való kísérteties hasonlóság, melyet a Lenovo még csak meg sem próbál leplezni. A készülék hivatalos premierjével együtt elérhetővé vált termékoldal minden ponton az Apple stílusát követi, oly annyira, hogy még a termékfotók beállításai is egyértelmű másolatnak tűnnek. Műszaki fronton a frissen leleplezett készülék azonban csupán egy középkategóriás „szelfi” mobilnak tűnik, melyet az 1999 jüanos, vagyis nagyjából 81 000 forintos kezdőára nem feltétlenül tükröz.

Az iPhone 6 méreteit követő Sisley S90 előlapjának jelentős részét az 5 hüvelykes, 720 × 1280 képpontos Super AMOLED kijelző foglalja el, mely fölé a modern trendek jegyében egy 8 megapixeles előlapi kamera került. A kissé áttervezett hátoldalon található 13 megapixeles modul az Apple megoldásától eltérően a hátlapba simul, mely alatt 1,2 GH-es, négymagos Snapdragon 400 processzor található 1 GB RAM, 16 GB belső tárhely, dupla SIM foglalat, NFC modul és 2300 mAh kapacitású akkumulátor társaságában. Az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszerrel érkező szürke, ezüst, arany és rózsaszín árnyalatokban piacra kerülő Lenovo Sisley S90 Kínán kívül aligha lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

  • Szinte minden kiderült a Lenovo Sisley-ről

    A kínai gyártó hamarosan debütáló okostelefonja a kínai hírközlési felügyelet oldalán bukkant fel, így a specifikációk nagy része is napvilágot látott.

  • Lenovo Sisley – iPhone hatás

    A Lenovo boszorkánykonyhájában készülő Sisley formatervét minden kétséget kizáróan az Apple csúcsmobilja inspirálta.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés