Hirdetés

SE blog: Négy ingyenes játék az Xperia PLAY-re

A japán-svéd gyártó nagyon rágyúrt a szimpátiafaktorra: sorra hozza ki a jobbnál jobb készülékeit, valamint rendre olyan kiegészítőkkel és szolgáltatásokkal lep meg minket, amelyek csak növelik a felhasználói élményt. Legújabb húzásuk az Xperia PLAY tulajoknak kedvez, akik most ingyen kapnak meg négy darab teljes verziós játékot, ráadásul olyan neveket, melyek "nagy testvérei" a különféle konzolos platformokon már bizonyítottak. A gatyába csinálós Dead Space, a háborús-lövöldözős Battlefield: Bad Company 2, valamint az adrenalin pumpa Need for Speed: Shift és a Need for Speed: Hot Pursuit egy igen erős kvartettnek mondható; íme egy rövid bemutató mindegyikről.

A Dead Space egy űrben játszódó, külső nézetes sci-fi horror. Az alaptörténet szerint egy Isaac Clarke nevű mérnököt alakítunk, akit egy bányászhajóra küldenek technikai segítségnyújtás céljából. Megérkezésekor döbbenten tapasztalja, hogy az egész hajó kihalt, a későbbiekben pedig ki is derül, hogy egy közeli bolygó nyersanyagának kiszipolyozása közben leltek rá egy furcsa kristályra, ami megfertőzi a közelében tartózkodó élőlényeket, melyek ennek hatására mutáns szörnyeteggé változnak. A hangulat remekül visszajön a kisebb kijelző ellenére is; leoltott villany, behúzott függöny és sarokban kuporgás ajánlott!

A klasszikus akció FPS-ek szerelmeseinek szól a Battlefield: Bad Company 2. Az amerikai hadsereg speciális hadseregéből vált ki Rossz kis Társaságunk, akik bár hivatásos katonák, renitens módszereik miatt hivatalosan nem ismeri el őket az állam. Viszont nagyon ügyesen gyilkolásznak, úgyhogy szükség van rájuk; tizennégy egyjátékos és öt többjátékos pályán élhetjük ki háborús mentalitásunkat. A grafikára nem lehet panasz, a hardver tudásához mérten optimalizált, de nem kompromisszumos.

Vagány, kötöttpályás száguldozásban vehetünk részt a Need for Speed: Shiftben. Magát a sorozatot senkinek nem kell bemutatnunk, mindig is a remek verdák és a száguldozás állt a játékélmény középpontjában. Ebben a verzióban húsz autóval, három helyszínen, tizennyolc pályán bizonyíthatjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. A szép grafika és az árkád játékélményhez képest korrekt fizikai motor a hab a tortán.

A klasszikus Need for Speedek hangulatát hivatott felidézni a Hot Pursuit. Eszeveszett száguldozás az országutakon, verseny a többi őrült ellen, plusz némi rendőrök elől történő menekülés adja az esszenciáját a programnak. Természetesen állhatunk a jók oldalára is és mi magunk gondoskodhatunk arról, hogy az országutakat versenypályának néző gazfickók rács mögé kerüljenek. Az élmény fokozás érdekében olyan eszközöket is bevethetünk egymás szivatására, mint az úttorlasz, a szögesdrót, vagy az olajfolt.

Négy nagy cím teljesen ingyen, ráadásul a merítés több stílust is lefed. A PLAY tulajdonosok azonnal kezdjék el a letöltést!

T. Gavroche

Azóta történt