Hirdetés

Samsung Univerzum: ezek a telefonok kapnak One UI 2.5-öt

A One UI 2.5 egy csomó új funkciót tesz hozzá a Samsung okostelefonok eszköztárához, már elindult a frissítési folyamat.

Az új Note20-szal együtt debütált a One UI 2.5-ös kezelőfelület, amely számos funkcióval gazdagítja a Samsung okostelefonok tudását. Ezek közé tartozik a Pro videó mód, amely lehetőséget ad arra, hogy videózás közben is állíthassunk rengeteg apróságot (fehéregyensúly, blende, ISO, fókusz, expozíció), megteremti a lehetőségét annak, hogy külsős mikrofonról is rögzíthessük a hangot akár Type-C, akár Bluetooth kapcsolatot használva, valamint a telefonon levő hangszórók működését is lehet paraméterezni.


[+]

Szintén a One UI 2.5 része az új diktafon, amely ugyancsak képes Bluetooth tartozékon keresztül rögzíteni, fontos és sokaknak hasznos fejlesztés, hogy működni fog zsinór nélkül is a DeX, kicsit megváltoztak itt-ott az ikonok, már YouTube linket is egy mozdulattal lehet küldeni üzenetben, átláthatóbbá tették az Edge panel megjelenését, kategorizálhatjuk a chat beszélgetéséket aszerint, hogy munkahelyi, családi, vagy egyéb vonatkozásúak, illetve megújult a Notes alkalmazás is, amely nyilván elsősorban a Note telefonoknál hasznos, de a PDF import-export és az Office kompatibilitás minden júzernek jól jöhet.


[+]

A Samsung már a One UI 2.0 és 2.1 esetén is visszamenőleg frissített néhány korábbi terméket, most sem csak a legújabb eszközök kapják meg az új szoftvert, hanem korábbi csúcsmodellek is, alant a lista:

  • Az összes Galaxy S20 (20, 20+ és Ultra)
  • Az összes Galaxy S10 (10, 10+, 10e és S10 Lite)
  • Az összes Galaxy Note 10 (10, 10+ és 10 Lite)
  • Mindkét Galaxy Fold
  • A Galaxy Z Flip
  • A Tab S6 és S6 Lite
  • Valamint a Tab S5e

Fentiekből következik, hogy az A-szériára egyelőre nem érkezik a One UI 2.5 ebben a formában, elsősorban hardveres korlátok miatt (nincs annyi mikrofon, nem olyan a kamera), ettől függetlenül az új felület egyes részei idővel megjelenhetnek ezeken a termékeken is, de erről pillanatnyilag nincs további információ. Az mindenképpen dicséretes, hogy az S10-ek már a harmadik frissítést kapják meg (One UI 1.5-tel jöttek, majd lett 2.0, aztán 2.1, most pedig 2.5), ráadásul a Samsung bejelentette, hogy mostantól három Android főverzió frissítését is támogatni fogja a termékei kapcsán.

A One UI 2.5-ös frissítések több hullámban érkeznek, az S20-akra már érkeznek az értesítések (de ez szolgáltatófüggő is), majd a Tabok és az S10-ek következnek, szinte a Note10-es eszközökkel együtt. A sort időben a Fold és a Z Flip zárja, ezeknél a készülékeknél még pár hetet várni kell a friss kezelőfelület megjelenésére.

Azóta történt