Samsung i830 CDMA és GSM készülék

Hirdetés

Először 2003-ban mutattak be CDMA és GSM hálózatot támogató készüléket. A Samsung A790 készüléket megtalálhatjuk a Verizon és a Sprint kínálatában is. Valószínűleg a telefon nagy sikernek örvendett, mivel nemrég bejelentették, hogy továbbfejlesztik.


Forrás: www.phonearena.com

A Samsung i830 is természetesen – mint elődje – Microsoft Windows Mobile Pocket PC Phone Editon 2003-at futtat, melynek vezérléséhez egy – a készülék aljáról kicsúsztatható – QWERTY billentyűzet áll rendelkezésünkre. Elsősorban annyi biztos, hogy a Verizonnak készült a készülék, mivel a használati utasítás nagyon sokszor említi, és a beállításokat is úgy közölte. A CDMA hálózaton működő telefon az Egyesült Államokban kerül a boltokba, de a roaming támogatás miatt valószínűleg GSM 900/1800 hálózaton is használható lesz.

A billentyűzet, mint már említettük, a készülék alól varázsolható elő. Becsukott állapotban azonban egy 5 állású navigációs gomb, egy SEND és egy END gomb áll rendelkezésünkre. A hangerő szabályzó a bal, míg az SD kártyahely a jobb oldalán kapott helyet. A SIM kártyát az akkumulátor leemelése után helyezhetjük a készülékbe. A fő akksin kívül van egy tartalék is, ami 4 óra biztonságot nyújt, ha a társa lemerült.

Az Windows OS által biztosított lehetőségeket természetesen kihasználta a gyár, sőt még bővítette is. Így kapunk egy teljes értékű MP3 és WMA/WMV lejátszót is egyben. Az infrán keresztül vezérelhetjük a megfelelő eszközeinket, míg a fejlett hangvezérlés képes mindenféle előzetes beállítás és felvétel nélkül engedelmeskedni.

Az i830 lesz az első készülék mely speciálisan a WOW XT Audió chipjével kerül a piacra. Az új technológia fő célja hogy megnövelje a hangminőség terén nyújtott szolgáltatásokat mind a külső mind a beszélgetések közben használt hangszóró esetében is. A kijelzője természetesen QVGA (240x320 pixel) felbontású, és valószínűleg 262k színárnyaltot képes majd megjeleníteni..

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a mobiltechnológiai csemege kis hazánkban nem kerül forgalomba.

Azóta történt

Hirdetés