Saját kamerahardverrel bukott le a Vivo X70

A topkategóriás család három tagot számlál majd, és mindegyikhez érkezett renderkép.

Hirdetés

Szép lassan minden BBK Electronics kötelékébe tartozó márka felbukkan hivatalosan Magyarországon, igaz: szemben az Oppo, a Realme vagy a OnePlus készülékeivel, a Vivo telefonokba még pont nem futhat bele hazai szervizeléssel az ember.

Az állítólagos Vivo V1 chipek tálcán összegyűjtve
Az állítólagos Vivo V1 chipek tálcán összegyűjtve (forrás: Weibo) [+]

A Vivo X széria márpedig számos kamerás érdekességet bevetett az évek folyamán, és az X70 család sem tesz majd másképpen: a kínai Digial Chat Station információi szerint a Vivo saját tervezésű ISP chippel, azaz képfeldolgozó egységgel kíván javítani a fotós és videós minőségen.

Az X70 Pro+
Az X70 Pro+ (forrás: OnLeaks / PriceBaba) [+]

Efféle hardvere akad amúgy az Oppónak M1 néven, a Vivóé pedig V1 névre hallgathat, és várhatóan az X70 Pro+ topkiszerelés kapja majd meg elsőként, amely renderképen meg is mutatta magát jókora kameraszigetével és Zeiss logóját hátul.


[+]

A csúcshardver gyakorlatilag garantált, a forrás pedig 6,7"-re nőtt képátlóval számol, FHD+ felbontáson és AMOLED technológián. A GSM Arena pedig azon morfondírozik, hogy ha már a kamerarész fekete háttere látványosan túlnyúlik a szigeten, talán egy másodkijelző is odafér, bár ilyesmi nem villant fel a nem hivatalos rendereken.

A Vivo X70 Pro
A Vivo X70 Pro (forrás: OnLeaks / 91Mobiles) [+]

A Vivo X70 Pro értelemszerűen eggyel szerényebb kiszerelés lehet 6,56"-es FHD+ AMOLED panellel és a tippek szerint MediaTek Dimensity 1200 chippel. A képernyő 120 Hz-en futhat, akárcsak a Pro+-é. Itt 50 megapixeles lehet a főkamera 1/1,5"-en, azaz valamivel kisebb, mint az X70 Pro+ 1/1,28" méretű egysége.

A Vivo X70
A Vivo X70 (forrás: OnLeaks / MySmartPrice) [+]

A sort végül a mezei X70 zárhatja, amely akkora visszalépés nem lesz, állítólag ugyanis marad a Dimensity 1200 5G-s chipnél (vagy Dimensity 900-ra vált), csak 6,5"-es 120 Hz-es FHD+ AMOLED panelje nem kanyarodik le a széleken, hanem lapos marad. Azért az egész méretes főkamera meglesz a túloldalon (1/1,5"), akárcsak jó pár segédlencse. Miért érdemes akkor is beszélni a Vivóról, ha itthon még nincs hivatalos képviselete? A Counterpoint Research szerint a BBK-s márka a második negyedévben elhódította a kínai piacon a leszállított mobil darabszám szerinti elsőséget, ez pedig elég magabiztosságot adhat új területek meghódítására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés