Saját gyárat nyitott a függetlenné vált Honor

Minderre természetesen Sencsenben került sor, de a saját forrásból épített gyár fontos mérföldkő a márka újraindításának folyamatában.

A Honor bemutatta új ipari parkját, amely egyben a márka első, saját finanszírozásból létrehozott gyára. A park az új termékek minőségellenőrzésével kapcsolatos tanúsítványok kiadását, termékek gyártását és új dizájntervek megalkotását végzi, emellett inkubátorként is funkcionál, elősegítve a mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiák gyártását a vállalatnál. Természetes, ha egy nagy terveket dédelgető telefongyártó úgy dönt, hogy saját maga intézi a gyártást ahelyett, hogy ezt külsős partnerekre bízná, így költséghatékonyabban és jobb minőségben tud termelni.

„Prémium technológiai termékek gyártójaként elengedhetetlen számunkra a megbízhatóságra és minőségre való folyamatos odafigyelés. Ennek hangsúlyos szerepe lesz abban, hogy vezető nemzetközi technológiai márkává váljunk” – mondta el George Zhao, aki a cég vezérigazgatója. „Büszkén számolunk be új gyártóüzemünk átadásáról, amely hozzájárul ahhoz, hogy prémium kategóriás, magas minőségű termékeinket minél szélesebb kör számára tegyük elérhetővé.”


[+]

Noha egy-egy új gyár átadása - főleg Kínában - nem számít különleges események, a Honor optimizmusa mégiscsak érthető. Alig két éve történt, hogy függetlenné vált a Honor korábbi anyacégétől, ez pedig számos olyan megoldandó feladatot rótt a vezetőségre, amelyekkel korábban nem kellett foglalkozniuk. Újraszervezték az értékesítést, a logisztikát, a nemzektözi és a lokális csapatot is, bővíteni kellett a kutatás-fejlesztési osztályt és nem csak gyárat, hanem új marketingstratégiát és imázst is kellett építeniük. Mindezek mellett pedig az is fontos volt, hogy a rengeteg előkészület és háttérmunka mellett új termékek is minél hamarább a piacra tudjanak kerülni, Kínában a Magic3 széria a megújulás szimbóluma, az európai piacra pedig nemrég tértek vissza a Honor 50-nel.


[+]

A cég szerint az ipar parkja piacvezető, nagy pontosságú, automatizált gyártási technológiát alkalmaz, beleértve egy automatizált összeszerelő gépet, ami plédául a 89°-os ívelt kijelzőt helyezi a Magic3 okostelefonokba, és akár 75 mikronos (ez körülbelül egy hajszál átmérője) összeszerelési pontosságot biztosít. Az automatizált akkumulátor összeszerelő berendezés nagy pontosságú optikai érzékelésre képes, ami akár 40 mikron méretű idegen anyagokat is képes érzékelni, és valós időben követi a nyomást. Így a gyártott akkumulátorok biztonságosak, az emberi hibából fakadó veszély pedig csökken. A gyártósor 75%-a automatizációval egészül ki, ezek 40%-át a Honor saját K+F csapata fejlesztette. Ennek az az eredménye, hogy kevesebb mint fél percenként kiesik egy kész telefon a folyamat végén, tehát nagy volumenre is képesek.


[+]

A minőségellenőrzés a gyártástól a tesztelésig biztosított, köszönhetően a gyártósor teljes körű felügyeletének. A rendszer anomália esetén jelzést generál, amit gyors korrekció követ. Az iparági gyakorlat a gyártást és a burn-in tesztelést jellemzően elkülöníti (offline aging process), a Honor azonban online aging process-t alkalmaz, ahol a gyártás és a burn-in tesztelés egy folyamatot alkot. A folyamat során a cég több mint 150 predikciós tesztet végez, melyekkel a minőségi hibák gyorsan felismerhetőek, ami rövidebb ciklust és tesztelési időt eredményez.


[+]

A Honor a „manufacturing supermarket” elv alapján lean folyamatokkal támogatott, intelligens anyagellátó rendszert épített ki. A gyártósoron valós időben felmerült igényt összekapcsolják a rendelkezésre álló alkatrészek intelligens kiválasztásával. A gyártásban résztvevő kollégák az anyagválasztást gyorsan és hibamentesen támogatják, ezek pedig a vezető nélküli szállítórendszerekkel (Automated Guided Vehicles, AGV) automatikusan az állomásra kerülnek a termelési- és raktárterületen keresztül. A termékcsomagolást követően az AGV intelligens ütemezési rendszere automatikusan elszállítja a terméket. Az ipari parkban laboratóriumok is kaptak helyet, amelyekben többek közt megbízhatósági, szabályozási és környezetvédelmi szempontokat vizsgálnak. Így mind az anyaggal mind pedig a termékkel kapcsolatos ellenőrzéseket képesek lefedni. A gyártás előtt minden bejövő anyagon közel 200 szigorú tesztet, a gyártást követően pedig több tucat terméktesztet végeznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Honor 50 - apám nevében

    Mennyit számít a szoftver! A Huawei Nova 9 nem versenyképes Google szolgáltatások nélkül, a Honor 50 már inkább annak tűnik. Miközben a két telefon csaknem azonos.