Qi töltővel futott be a Garmin hibrid órája

Nagyobb kijelző bújik meg a Vivomove Trend analóg mutatói mögött, hátul is vannak érdekességei.

Hirdetés

A Garmint a nagyközönség elsősorban sportóráiról és GPS-es kütyüiről ismeri, az okosvonalra pedig lépésről lépésre mennek rá. Az Epix Gen 2 végre a csúcskategóriába is elhozta az OLED érintőpanelt, míg a Venu eleve divatosabb és okosabb vonalon mozog sportfókusz helyett, persze nem mond le az aktivitáskövetésről. A Vivomove sorozat is kitaposott magának egy ösvényt: a stílusos külsőhöz analóg mutatók és apró, monokróm kijelző tartozik, és a most bemutatott Trend eltanult egy-két új trükköt.

Az egy méretben és férfi-női színváltozatokban elérhető, acélkeretes, 5 ATM védelmet kapott óra 40,4 x 40,4 x 11,9 milliméteres és 43,3 grammot nyom 20 mm-es szabványon cserélhető szilikonpánttal, azaz a könnyebb csuklódíszek sorát gyarapítja. A kerek óralap és a két mutató mögé ezúttal nem OLED, hanem LCD panel került továbbra monokróm fajtából, viszont a felbontás és úgy egyáltalán a képernyőfelület 254 x 346 pixelen jócskán megnőtt. Mostantól az egész órarész érzékeli az érintéseket, ami kapóra jön, mert gombból a Vivomove Trend egy darabot nem kapott.


(forrás: DC Rainmaker) [+]

Kijelző azért nem borítja be a teljes órarészt: a tartalmak az óraszámozás között, illetve a Garmin felirat sávja alatt és felett jelennek meg a dátumot, az időt, sport- és testadatokat, az értesítéseket és miegymást beleértve. Megvan a Garmin Elevate optikai pulzoximéter, a barometrikus magasságmérő, a gyorsulásmérő, a kijelzőhöz a fénymérő, valamint az érintésmentes Garmin Pay órás fizetés lehetősége. Hiányzik ugyanakkor a műholdas GNSS egység, ami speciel a 140 ezer forintos magyar árat figyelembe véve pont beleférhetett volna, elvégre a Connect ökoszisztémával és a Trend óraszoftverével jó pár mozgásforma követhető, kültérieket beleértve.


[+]

Az kevésbé meglepő, hogy az EKG app sincs meg megfelelő hardver híján, ami a minap debütált a Venu 2 Plusszon. Érdekes, hogy a Vivomove Trendet két módon lehet tölteni: hagyományos, négy érintkezős csatlakozóval, ami a csomagolás része, és Qi kompatibilis vezetékmentes töltőlapokkal, amiből nem került egy a pakkba. Közülük is a lapos és vízszintes variánsokat javasolja a Garmin az állványos és autós Qi töltők helyett. A régi port talán a PC-s csatlakoztatás miatt maradt meg, noha az újdonság zenetárhelyet nem kapott, így GPS edzéshez és muzsikaszó hallgatásához szükség lesz a telefont magunkkal vinni.

Előzmények

Hirdetés