2018. május 24., csütörtök

Gyorskeresés

Pozitív mérleggel zárta a HTC a novembert

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Android Authority

A tajvaniak hullámvasútja nem akar véget érni, bár novemberben legalább az elmúlt hat hónap legjobb eredményét produkálták.

Hirdetés

A HTC teljesítménye elképesztően hullámzó, éppen ezért a vállalatnál igyekeznek mindenből pénzt csiholni. Októberben még az egyik legrosszabb és egyben legnehezebb időszakát élte át a vállalat, 138 millió dolláros veszteséget könyvelhettek el. A HTC immár nem fér fel az 50 legértékesebb céget tartalmazó listára sem, a folyamatos negatív eredmények miatt pedig 15 százalékos munkaerő csökkentésbe kezdtek. A nagyobb profit reményében piacra dobták a One A9-et, ami középkategóriás felszereltsége és vonzó formaterve mellett olyan méregdrága, hogy a HTC csak és kizárólag keresni tud a telefoneladásokon.

A HTC One A9 elég drága, ám mégis ez segíthet a gyártó helyzetén?
A HTC One A9 elég drága, ám mégis ez a mobil segíthet a gyártó helyzetén? [+]

Úgy tűnik azonban, hogy a megtett lépések szó szerint kifizetődtek, ugyanis a novemberi hónapot 15 százalékkal erősebb mutatóval zártak, mint októberit, ami 10,29 milliárd tajvani dollárnyi, vagyis 314,32 millió amerikai dollárnyi forgalmat jelent. Ettől még persze továbbra sincsenek kint a vízből a tajvaniak, a tavaly ilyenkor mért adatokhoz képest jó 40 százalékos elmaradással küzdenek. A bevétel emelkedése az elemzők szerint a One A9 legnagyobb érdeme, ami nem kizárt, hogy a karácsonyi időszakra is kihat majd, vagyis a negyedéves jelentésben viszonylag pozitív számokat közölhet jövőre a HTC.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.