Orosz kézbe kerül a Magyar Telekom?

A moszkvai Sistema csoport állítólag újabb ajánlattal kereste meg a Deutsche Telekomot (DT): a legnagyobb orosz mobilcégért, az MTS-ért és 0,7-1 milliárd dollárnyi készpénzért cserébe egy-két kisebb, vagy egy meghatározó DT-leánycég ellenőrzését kérik - derül ki a Magyar Hírlapból.

A Die Welt szerint korábban az orosz megavállalat a DT-ben szerzett volna 25 százalékos részesedést, cserébe pedig 20 százalékos részvénypakettet ajánlottak az MTS-ben. Úgy tudni, a mostani kívánságlistán a cseh és a szlovák T-Mobile mellett a Magyar Telekom és török T-Systems Bilism neve is feltűnt. Az információt egyelőre sem Moszkvában, sem a DT-nél nem kommentálták, a Magyar Telekomnál pedig még nem is hallottak az ajánlatról.

A Magyar Hírlap orosz forrásai mindenesetre emlékeztetnek arra, hogy az új DT-vezér, az orosz piacban igencsak bízó Rene Obermann kapcsolatban állt a Sistema vezetőivel, mert a DT-nek korábban 40 százalékos része volt az MTS-ben, és az is biztos, hogy az orosz tőkeinjekció nem jönne rosszul a adóssággal és csökkenő nyereséggel küzdő német távközlési óriásnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés