Hirdetés

Világújdonság: VR-szoba a Veletechen

Hirdetés

Április 9-én zajlik majd a tavaszi Veletech kiállítás, ahol számos cég mutatja be legfrissebb készülékeit és megoldásait. Az elővételes jegyvásárlás már elindult, de természetesen a háttérben folyamatosan zajlik a szervezés. A rendezvény egyik érdekessége lesz a sehol máshol eddig még nem látott VR-szoba, amit a hazai Nemesys Games fejlesztőcsapata rakott össze. A projekt Split VR néven fut, egyébként már írtunk is egy hosszabb anyagot róla a Gamepodon.

Így néz ki a módosított Oculus Rift DK2, és persze a hozzá tartozó, pimpelt fegyver.
Így néz ki a módosított Oculus Rift DK2, és persze a hozzá tartozó, pimpelt fegyver. [+]

Röviden összefoglalva arról van szó, hogy a csapat bekameráz egy viszonylag nagy teret, ahol a játékosok VR-szemüveggel a fejükön tudnak játszani; idővel több játékos is tartózkodhat majd egy térben, a Veletech-en valószínűleg egyszerre egy ember élheti majd át az élményt. A játékosok természetesen nem a csupasz falakat látják a szemüvegen keresztül, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy a rendszer a mozgást is követi, azaz nem csak nézelődni, hanem sétálni, mozogni is lehet majd, amire szükség is lehet a lövöldözés közben, bár természetesen más virtuális élmények is beállíthatók, nem csak a lenti képen látható western környezet.

Így néz ki a westernes játék fejlesztői változata, a grafika aranyos, az élmény remek.
Így néz ki a westernes játék fejlesztői változata, a grafika aranyos, az élmény remek. [+]

A Split VR-t a Veletechen bárki kipróbálhatja majd és beszélgethet a fejlesztőkkel is. Április 9-én tehát szemüveget fel és indulhat a virtuális csatangolás!

Előzmények

  • A Split VR fejlesztőinél jártunk

    A Nemesys Games csapata egy teljesen új VR-élményen dolgozik, az alfa állapotban lévő tesztrendszert már mi is kipróbáltuk.

Hirdetés