Végleg eltűnt a Froyo a havi Google-diagramból

Néhány hónapja már 0,1%-on állt a 2010 májusa óta aktív Froyo, ami az első, Play szolgáltatásokkal büszkélkedő rendszer volt, mostanra pedig végleg eltűnt az aktív eszközöket taglaló részesedési listából. Így lett a legöregebb verzió a Gingerbread ezen a táblázaton, 1%-os értékénél alig mutat többet az Ice Cream Sandwich-féle 1,1%. A Jelly Bean ahhoz képest jól áll, 11,6%-a van, a KitKat 22,6%-on áll.

Még mindig nem jelentős a Nougat részesedése, viszont a Marshmallow határozottan erősödik
Még mindig nem jelentős a Nougat részesedése, viszont a Marshmallow határozottan erősödik [+]

A Lollipop még mindig rengeteg eszközön fut, sajnos még mostanában is lehet olyan új eszközzel találkozni, ami ezzel a rendszerrel fut, így a 33,4%-os arány érthető, ehhez képest még az aránylag gyorsan erősödő Marhsmallow is csak 29,6%-ot tud felmutatni. A Nougat részesedése eddig sem volt összességében sok, de máris kettéoszlott, összességében 0,7%-kal van jelen a diagramon, remélhetőleg nagyobbat fog ugrani ebben a hónapban, mint az előzőben.

Előzmények

  • Még mindig jelentéktelen a Nougat részesedése

    A Google ebben a hónapban is közzétette az Android részesedésekkel kapcsolatos statisztikát, komoly erősödést azonban csak a Marshmallow esetén láthatunk.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

Hirdetés