Véget ért a BlackBerry Priv támogatása

Hirdetés

Saját blogján jelentette be a BlackBerry, hogy a készülék, amit két éve a világ legbiztonságosabb androidos okostelefonja címkével illettek, mostantól nem fogja megkapni a havi, Android-biztonsági csomagokat, és természetesen főverzió frissítés sem jön már, marad Marshmallow rendszer a felhasználóknak. Emellett ugyanakkor közölték azt is, hogy a garanciális feltételeiket természetesen teljesítik a még jótállás alatt álló eszközökre, és ha valami komolyabb biztonsági vagy egyéb probléma merülne fel a jövőben, azt meg fogják oldani.

A BlackBerry Priv doboza
A BlackBerry Priv doboza [+]

Aki készülékváltáson gondolkodna, annak a gyártó felajánl kedvezményt KeyONE vagy Motion eszközökre, de ennek pontos feltételeiről még nem tájékoztatták a közönséget. Hasonló kedvezményre számíthatnak a BBOS és BB10-es rendszeren futó kütyük is, amikről szép lassan eltűnnek a cég szolgáltatásai. 2018 februárjában a BlackBerry Travel zár be, márciusban a Playbook videóhívás, 2019 december 31-étől pedig már az alkalmazásboltot sem tudják elérni az érintett felhasználók.

Azóta történt

  • Frissítést kapott a BlackBerry Priv

    Nem frissült az Android biztonsági csomag, természetesen a főverzió sem, jó eséllyel egy nagyobb biztonsági hibát foltoztak a támogatási körből egyébként már kiesett mobilon.

Előzmények

Hirdetés