Újabb videón a Nokia N900

Hirdetés

A finn óriás hamarosan piacra dobja az első Maemo Linux alapú telefonját, mely egyben az első Maemo 5 alapú készülék is a piacon. A 3,5 hüvelykes, 800x480 képpontos érintőkijelzővel és teljes QWERTY gombsorral szerelt jövevény a gyártó szerint úgy került kialakításra, hogy kezelése a lehető legjobban emlékeztessen a hagyományos számítógépek és laptopok használatára. Ennek megfelelően legtöbb funkció csak vízszintes üzemmódban érhető el, mely a kétkezes használat miatt várhatóan sokak számára nem lesz majd annyira vonzó, mint ahogy azt a tervezők remélnék. Az alant látható videó viszont jól szemlélteti a jövevény és a böngésző képességet, mely a Mozilla Firefox és Fennec motorján alapul, ráadásul teljes Adobe Flash 9.4 támogatással is bír. A Nokia által készített videó néhány hasznos tippet is tartogat azok számára, akik érdeklődnek a készülék iránt és angolul is beszélnek. A Nokia N900 magyarországi oldala egyelőre nem említi, hogy a készülék végleges szoftvere rendelkezik-e magyar menüvel, mely jelenléte már csak azért is kérdéses, mert a régebbi Maemo Linux alapú internettáblák nem rendelkeztek ilyen képességgel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Maemo 6 multitouch támogatással

    A Nokia Maemo 6 alapú eszközei már multitouch képességgel is rendelkező kapacitív kijelzővel érkeznek.

  • Újabb videón a Nokia N900

    Kicsomagolták a finn gyártó első Maemo 5 Linux alapú készülékét, mely várhatóan csak november első napjaiban kerülhet a boltok polcaira.

  • Fotón a Maemo alapú Nokia N920?

    A Maemo Linux alapú Nokia N900 utódja várhatóan átdolgozott kezelőfelülett, kapacitív érintőkijelzővel és QWERTY gombsor nélkül érkezik.

  • Késik a Nokia N900

    Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a finn gyártó első Maemo 5 alapú telefonja november előtt nem kerül a boltok polcaira.

Előzmények

Hirdetés