Újabb személycsere az Essentialnél

Hirdetés

Andy Rubin nyár elején mutatta be az ultimate okostelefonnak szánt Essential Phone PH-1-et, amely a kor követelményeit kielégítő hardveres és szoftveres képességek mellett a legfrissebb dizájnelveket is integrálja. A készülék ígéretes, ennek megfelelő árral, a probléma viszont az, hogy a bemutatón ígért szállítási határidő megcsúszott. Ez alapvetően bármilyen okból előfordulhat, viszont a vezetőség nem nagyon, vagyis egyáltalán nem kommentálta az esetet, érdemi információ pedig hónapok óta nem érkezik az illetékesektől.


[+]

Andy Rubin a múlt héten egy kevésbé konkrét Twitter üzenetben végül csak megszólalt, azon kívül viszont, hogy heteken belül megkezdődhet a kézbesítés, lényegében semmit nem mondott, ami a reakciókból ítélve kezd igen kínossá válni. Magyarázat, vagy közlemény helyett viszont sorra érkeznek a hírek az Essential vezetőségének elszivárgásáról.

Elsőként Andy Fouché, a kommunikációs igazgató hagyta el a fedélzetet, noha elvileg ő továbbra is együttműködik az Essentiallal tanácsadóként. Brian Wallace, a cég korábbi marketingigazgatója szintén kiszállt az Essentialből, most pedig Liron Damir is eligazolt, nevesint a Google-höz. Damir a felhasználói felület fejlesztését vezette, korábban pedig a Pebble vezet dizájnere és a WebOS fejlesztőjeként tevékenykedett. A Google-nél a Google Home termékeinek szorosabb összehangolásában fog segédkezni. Az Essential PH-1-ről, illetve az előrendelt termékek szállításának idejéről, ahogy a késsé okairól továbbra sincsenek közelebbi információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés