Újabb megfizethető phablet a Huaweitől

Az Y széria jelzi a belépőszintet a Huawei-nél, persze a komolyabb kiszerelések már a középkategória árazásába is belenéznek. A Thaiföldön bejelentett Y9 vagy Y9 (2018) pedig eddig a széria legütősebb tagja, és nem mellesleg kísértetiesen hasonít a Honor 7X-re, csak 3340 mAh-s helyett 4000 mAh-s telepet mellékel szemre fémből megalkotott házában.


(forrás: WinFuture) [+]

Az Y9 7,9 milliméter vastag és 170 grammot nyom, úgyhogy nem egy apró jószág, viszont előlapján meglehetősen domináns az 5,93"-es, 1080 x 2160 pixeles IPS panel, amit a nyolcmagos 659 hajt meg 3 GB RAM, 32 GB-os tároló és microSD bővítés lehetőségével. A Honor 7X-hez hasonlóan az Y9 2018 mellé is négy kamera dukál, az előlapon 16 + 2, hátul pedig 13 + 2 megapixeles kiosztásban. Az ujjlenyomat-olvasó az utóbbi oldalán pillantható meg, a hátlap fekete, kék vagy arany festését ismételve.


(forrás: WinFuture) [+]

Az Android 8.0-s, akárcsak az EMUI felület. A WinFuture 200 eurónak megfelelő árról hallott, az viszont egyelőre nem világos, hogy az Y9 errefelé is forgalomba kerül-e, itt ugyanis a Mate 10 Lite nyújt szintén hasonló csomagot, csak kövérebb RAM és tárhely kiszerelésben, a Honor 9 Lite, illetve a Huawei P Smart pedig némileg visszafogott méretben.

Előzmények

  • Huawei P smart - okoska, de nem törp

    A középkategóriában kínál FullView kijelzőt, friss Androidot és dupla hátlapi kamerarendszert, a phabletek között pedig kimondottan kompaktnak számít.

  • Huawei Mate 10 Lite - négyesikrek

    Megszámolni is nehéz, hogy hány kamerája van, de azt sem egyszerű, hogy mennyi különböző néven árulják. Az állás egyelőre döntetlen, utóbbi még változhat is.

  • A TENAA-nál járt a Honor 7X

    A legfrissebb trendeket fogja kedvező árral párosítani a legújabb Honor óriásmobil, így jó eséllyel számíthat sikerre.

Hirdetés