Újabb Apple iPhone koncepció

ByB kolléga rengeteg remek koncepciót készített már, azonban amint meghallotta, hogy az Apple hamarosan előrukkol a saját telefonjával, ez nem hagyta nyugodni. Tervezőasztalhoz ült, és éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy megmutassa, hogyan nézne ki a készülék az ő olvasatában. Lássuk mit is mond erről:

Hirdetés

Jövőre érkezik a valódi iPhone, így elérkezettnek láttam az időt, hogy megrajzoljam a saját verzióm. A cél - egy olyan hightech telefon megtervezése volt, ami gondolkodásmódját és formavilágát tekintve, abszolút beleillik a mai Apple világképbe.


A mobilgyártók közös jellemzője, hogy sosem készítenek „mindent tudó” telefont. Ennek természetesen megvannak a teljesen logikus okai, de mivel ez csak egy design koncepció, ezért úgy döntöttem, mindent „beletervezek” ami számomra szükséges lenne…


Sokaknak ismerős lehet a mechanizmus a Sony Ericsson W1000i - Siren-ből, ez nem véletlen. Tulajdonképpen azt a mozgást ültettem át és próbáltam, a hétköznapokra is tökéletesen használhatóvá tenni.


Kézbe fogva, a készülék nem árulja el telefon mivoltát. Méretben az iPod Nano és az iPod közé esik, csatlakozói Apple szabvány szerintiek. A számgombok, a belső érintés érzékeny kijelzőn jelennek meg, ha pedig igazán képernyő igényes feladatot végzünk, akkor a korong lecsúsztatható, így lehetőség nyílik filmnézésre, vagy akár GPS navigációra is. Persze egy multimédiás mobilba elengedhetetlen a kiváló kamera, ezért került a hátlap alá egy 5Mpixeles, 5x optikai zoom-os, auto focus-os optika, melynek érdekessége a kétoldalas LED-es segédfény, mely amellett, hogy igen nagy fényerővel rendelkezik és elemlámpa helyett is használható, csökkenti a vetett árnyék mértékét.


A telefon egyik különlegességének szántam a hozzá mellékelt íróeszközt, ami mellesleg a telefon ki-be kapcsolásáért is felel. A kamera mellől húzható elő, s a megszokott írás és jelölés funkciókon kívül, egyfajta távirányító szerepét is betölti. Az alsó hengert fel-le csúsztatva változtathatjuk a hangerőt, elforgatva pedig beletekerhetünk az aktuális médiába (kép, hang, videó), ha a telefont éppen nem tartjuk kézben*. A felső henger a változó színvilágával jelzi, ha hívnak, ha kapcsolódni akarnak a készülékünkhöz és figyelmeztet az alacsony akkufeszültségre is. A helyére visszacsúsztatva automatikusan tölti magát…

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés