Új szereplő a tartozékpiacon

CES, MWC, Computex, IFA: csupa olyan tech-kiállítás, ahol az eszközgyártók és a szoftverfejlesztők a nagyvilág elé tárhatják portékáikat, ám a legkisebbek ritkán engedhetnek meg maguknak egy standot a hatalmas kiállítótermekben, így gyakran alternatív eseményen, de a kiállítások közelében találkozunk velük. A Pepcom rendezvénye ilyen volt Las Vegasban egy hónapja, és a San Diego-i Altigo jól emlékezett beszélgetésünkre, úgyhogy némi szállítási idő, majd ennek többszörösét kitevő vámkör után be is futott szerkesztőségünkbe egy méretes pakk.


[+]

A fiatal tartozékgyártó két tucat iPhone tokot küldött – érthető, hiszen az USA-ban még mindig az Apple a legmenőbb mobilgyártó, és egyelőre ott kínálja portékáit a kaliforniai vállalkozás, nemzetközi szállítási opcióval. iPhone pont nem volt nálunk, de azért gazdára találnak majd a védőelemek, két másik darabnak viszont gyors hasznát vettük, a beszédes Altigo On Ear Wireless Earbuds fülessel kezdve. A kék szilikondobozban hordozható, fülbe könnyedén becsúszó, gumiharangok nélküli hangkeltőt a microUSB-s töltőkör után pillanatok kérdése volt 4.1-es Bluetooth szabványon párosítani és beüzemelni, így máris a muzsikaszóé volt a főszerep.


[+]

Csodát 30 dollárért nem vártunk és nem kaptunk: belépőszintű minőséget hoz a kábellel összekötött, a telefonhoz viszont vezetékmentesen csatlakozó füles, nagyfelbontású kodekek (LDAC, AptX stb.) támogatása nélkül. A szigetelés nem túl hatékony és aktív zajszűrés sincs, így zajos környezetben a hangerő kevés, csendesebb helyszíneken állja meg inkább a cucc a helyét. Különösebb hangélményt mondjuk olyankor sem nyújt, de nem is zajos vagy kellemetlen hallgatni, leginkább a mélyek oldaláról vannak hiányosságok.

Headsetként, hanghívásra is be lehet persze vetni, hiszen ott a mikrofon a három gomb mellett (bekapcsoló, hangerő le és fel), viszont Bog panaszkodott a másik oldalon, hogy nem hall igazán tisztán, és a cucc igazgatása után se javult a helyzet. A bekapcsoló hosszú lenyomása után felugró (és kompatibilis nyelven működő) hangasszisztens mindenesetre értette utasításaimat. Egy töltésről 8 órás üzemidővel lehet számolni, és a gyártó 5 perc alatt másfél órányi hallgatáshoz ígér töltöttséget. A cucc leginkább vészmegoldásnak lehet jó, zenerajongóknak mégse ajánlanánk és sporthoz sem az igazi, mert a két, apró szerkezet könnyen ki tud csúszni az ember füléből ritmikus mozgás közben. Használaton kívül, a vállon pihentetve a két hangleadó viszont mágnesesen összekapaszkodik, így a füles nem csúszik le valamelyik irányba.


[+]

Az Endure 20100 mAh USB-C & Micro USB Portable Charger hordozható töltő inkább olyan tartozék, amit szívesen csúsztatunk a laptoptáskába, mert egy kiállításon, csupa energiaéhes kütyüvel életet és cikket menthet. Az alumíniumborítású akkubank saját vázába rejthető Type-C és microUSB kábeleket kínál, és ugyanilyen portokon tölthető, egyidejűleg pedig két eszközt is képes etetni (microUSB: 5V / 1,5A, USB-C: 5V / 3A). Bár QuickCharge vagy más nevesített gyorstöltési szabványt nem támogat, a 20100 mAh-s akkubank (3,63 V, 72,96 WH) a 4200 mAh-s teleppel szerelt Mate 20 Próba egy óra alatt 53%-ot pakolt, és a maradék 47%-kal a második óra végére éppen megvolt, ami nem is rossz.


[+]

Összeadogatva több kört 338%-nyi töltés jött össze a Huawei mobil szemszögéből, ami 14196 mAh-ra vetíthető le, ez pedig megfelel az aranyszabálynak, miszerint egy akkubank jelzett mAh értékének mintegy kétharmada fordítható a kütyük számára hasznos energiára, a többi konvertálás és hőveszteség formájában elvész. Masszív szerkezetével, négy apró LED-jével és külön kábel hordozásának igénye nélkül a 47 dolláros töltő praktikus darab, csak ne felejtse az ember este adapterre dugni, mert 20100 mAh-t mintegy 7-8 óra feltölteni. Egyéb termékekért az Altigo oldalán érdemes szétnézni, a forgalmazás az egyik nagy online áruházon keresztül történik, egyelőre az USA-ból, hazánkba extra költségekkel. Tervbe van viszont már véve a nemzetközi piacra dobás, még 2019-ben.

Hirdetés