Új kameramóddal érkezik az iOS 10.1

Hirdetés

Számos újdonsággal indult útjára az iOS 10, melynek a startját mindjárt jó pár hibajavítás követte, de a háttérben már az első komolyabb frissítés is tesztfázisban van. Az egyik legfontosabb újítás a legutóbbi iPhone bemutatón már demózott portré mód, amely bokeh, vagyis elmosott háttér effektet kölcsönöz a fényképeknek. A dolog hátulütője (azon túl, hogy az iOS 10.1 és maga a mód is béta fázisban jár egyelőre), hogy ez az effekt csak az iPhone 7 Plusszal érhető el, hiszen csak annak van két kamera a hátlapján.

Instrukciók is járnak: a lefényképezni kívánt illetőtől vagy tárgytól valamennyire hátra kell lépni, hogy a telés kamera rá tudjon fókuszálni, ám nem messzebb 8 lábnál (nagyjából 2,5 méternél), és a rendszer már az élőképen elmossa a hátteret. A dolognak megvannak a korlátai, például, ha a felhasználó a háttérre fókuszál, hiába várja az előtér elmosását, az effekt fordítva nem működik, hanem jelez a rendszer: legyen a téma legyen 8 lábon belül. Az iOS 10.1 egyéb apróságokat és hibajavításokat is tartalmaz, a publikus béta pedig azt jelenti, hogy közel a közzététel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Egyre több készüléken fut az iOS 10

    Az Apple legfrissebb felmérése szerint a kompatibilis készülékek több, mint háromnegyedén a legújabb szoftververzió fut.

Előzmények

  • Számolgatják az iPhone 7 előállítási árát

    A komponensek listája közel teljes, úgyhogy már vannak, akik azt kalkulálják, mekkora haszonnal dolgozik az Apple készülékenként.

  • Mennyire vízálló az iPhone 7?

    Körbejárjuk az IP67-es szabvány Apple szerinti értelmezését, amíg a gyártó nem részletezi a por- és vízállósági körülményeket, avagy nem derül ki egy garanciális ügyintézés során.

  • Ezt várja a Bloomberg az iPhone 7-től

    Ismét pletykálnak az érintésalapú home gombról és az iPhone 7 Plus dupla hátlapi kamerarendszeréről. Mindkettő egyre biztosabb változás lehet.

Hirdetés