Új brand a strapatelefonok között

Hirdetés

A Poptelt életre hívó cégcsoport 2006 óta dolgozik a telekommunikáció területén, legtöbb létesítményük - gyárak, raktárak - Kínában található, a tervezés viszont Los Angelesben folyik. Legalábbis a Poptel P9000 Max esetében biztosan; ezt tudtuk meg a gyártó honlapjáról. A készülék 250 dollár/euró áron szerezhető be online, ami itthon is maximum 82 ezer forintot jelent, ezért pedig komolynak ígérkező üzemidőt és masszív kialakítást ígér a gyártó.


[+]

Azt sajnos pont nem tudjuk meg a marketingszöveg-tengerben úszva, hogy milyen lapkakészlet hajtja az 5,5 hüvelykes, FHD IPS panellel szerelt készüléket, csak annyi derül ki, hogy nyolcmagos, 64 bites, maximum 1,5 GHz-re skálázott szettet szereltek be (valószínűleg MT6750), amihez 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely jár. A spcifikáció annyira nem izgalmas, van hátul egy 13 megapixeles főkamera, elöl egy 8 megapixeles szelfimodul, a LED segédfény viszont négy fényforrásból áll, így zseblámpaként is komolyan vehető.


[+]

A lényeg ugye az üzemidő, amit a 9000 mAh-s telep biztosít, ennek feltöltését pedig Type-C csatlakozón keresztül a 2 amperes hálózati gyorstöltőfej, ami elvileg 3 és fél óra alatt végez is. A készülék amúgy használható energiaforrásként a mellékelt OTG adapterrel. A strapabíróságot az IP68-as hitelesítés és az ütésállóság biztosítja.


[+]

A készülékbe két SIM-kártya pakolható dual standby rendszerben, viszont, mivel nemzetközi forgalomba szánták, minden hazai frekvencián elérhető a Cat.4-es LTE. Vagy microSD-vel bővíthetünk, ez opcionális. Van hátlapi ujjlenyomat-olvasó, USB OTG, NFC, giroszenzor, gyorsulásmérő, fény- és közelségérzékelő, iránytű, tehát minden adott a kültéri használathoz is. A rendszer viszont nem a legfrissebb, mindössze Android 7.0.

Hirdetés