Több teszt is csak kis eltérést mutat az iPhone 6s variánsok üzemideje között

Hirdetés

Múlt héten nem egy szalagcímet váltott ki az a néhány Geekbench akkumulátorteszt eredmény, amelyik azt mutatta, hogy a Samsung által, 14 nanométeres alapokon gyártott Apple A9-es lapkakészlet előbb lemeríti az iPhone 6s-t, mint a TSMC által 16 nanométeren fabrikált darabok. Az Apple közleményben hangsúlyozta, hogy a specifikus, nagy CPU terhelésű tesztek nem adnak pontos képet a mindennapos használatról, ilyen körülmények között ugyanis legfeljebb 2-3%-os eltérés lehet a különféle (persze egy generációs) iPhone típusok üzemideje között.

Ezt erősíti meg az Ars Techica által most lefuttatott néhány teszt is, ami alapján ismét bizonyulni látszik, hogy Geekbenchben a samsungos A9 fogyaszt többet, ám a WiFi böngészés, a WebGL és a grafikus GFXBench tesztben elenyésző a különbség a TSMC javára. Az Ars Techica odafigyelt a pontos összehasonlításra, ezért a kétféle, szolgáltatói iPhone 6s-t SIM nélkül, a képernyőt 200 nitre húzva és egyszerre, ugyanazokat a teszteket lefuttatva vizsgálódott. Az eredmények fent láthatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Nem minden iPhone 6s merül egyenlően

    Felmérések szerint a TSMC által gyártott Apple A9 lapkakészlet takarékosabban bánik az erőforrásokkal, mint amelyik a Samsung gyárósorairól gördült le. Az Apple cáfol.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Kisebb az iPhone 6s akkumulátora, mint az iPhone 6-é

    Úgy tűnik, az Apple is csatlakozott az idei telepzsugorítós trendekhez: az iPhone 6s akkumulátora egy hivatalos videó szerint valamivel kisebb, mint a tavalyi modellé.

Hirdetés