Szerény nagyképernyős Nubia érkezett

Hirdetés

A Nubia új phabletje nagyjából belépő szinten kínál ígéretes specifikációjú, nagyméretű, 18:9-es megjelenítőt, és nagyjából ennyi is lenne a lényeg. A hardver szerény, bár korrekt, az akkumulátor cserébe kellemesen nagy. A hátlapi kamera viszont egymaga dolgozik, a kettős kialakítás látszatát csak a szenzor mellé helyezett LED villanó kelti. Egyébként f/2.2 apertúrájú, PD autofókusszal felszerelt 13 megapixeles egység, a valóban visszafogott méretű felső kávára pedig egy 8 megapixeles, fix fókuszos előlapi kamera került.


[+]

Azért néhány kamerafunkciót kiemelnek: a NeoVision 7.0 nevű szoftver például tud klónképet generálni, hagyja, hogy szoftveresen maceráljuk a rekeszértéket és a fókusszal is lehet játszani elmosott részek kialakításához. A 158,7 x 75,5 x 7,75 milliméteres házba egy 6,01 hüvelykes FHD+ felbontású IPS panel került, össztömege pedig 170 gramm, feltehetően a 4000 mAh-s, gyorsított eljárásban is tölthető akkumulátornak.

Elvileg ilyet is tud a speciális kameraszoftver, noha csak egy szenzorral dolgozik.
Elvileg ilyet is tud a speciális kameraszoftver, noha csak egy szenzorral dolgozik. [+]

A gépezetet a Snapdragon nem éppen legfrissebb, de 14 nanométeres szettje, a Snapdragon 625 hajtja 4 GB rendszermemóriával, 64 GB bővíthető belső tárhely mellett. Csak ez esetben már ne fog beférni a második nanoSIM, cserébe teljes a hálózati támogatottság, tehát elérhető a B20-as LTE sáv. A WiFi egycsatornás, 802.11b/g/n szabványon kapcsolódik, a 4.1-es Bluetooth pedig ismeri az energiahatékony protokollt. Egyéb, extrának tekinthető adatkapcsolati megoldás nincs, navigálni viszont a BeiDou, a GLONASS és a GPS is segít asszisztencia mellett.


[+]

A Nubia V18 Android Nougat alapon Nubia UI 5.1-et futtat, oreós frissítésről egyelőre nem esett szó, viszont abszolút esélyes, hogy a szerény, de nagyképű phablet nálunk is felbukkan, csak Archos címszó alatt. Kínában viszont március 28-tól lesz megvásárolható piros, fekete és arany színvariációkban, nagyjából 50 ezer forint környékén.

Hirdetés