Szenzorcseppel és Qualcomm lapkával futott be az új Y7

Hirdetés

A mobilszakma és a vásárlók túlélték a noccstól hangos 2018-as évet, és az idei sok esetben már az elegánsabb szenzorcseppről szólhat. Ilyen ajánlata a Huawei-nek pedig már a középkategóriában is akad, és a P Smart 2019 után most pedig befutott az olcsóbb Y7 2019, bár még mindig a középkategóriában.


[+]

A 6,26"-es panelbe csak a 8 megapixeles szelfikamera lóg be, egyébként a 720 x 1520 pixeles, tűélesnek azért nem mondható kijelzőé a főszerep, vállalható méretű alsó kávával. Gombok arrafelé nincsenek, és szerencsére a virtuálisak is kiválthatók gesztusfunkciókkal, bár a 8.2-es EMUI még Android Oreón alapszik a frissebb Pie helyett.


[+]

Nem volna Huawei, a Huawei ha nem a kamerán volna a sajtóanyag hangsúlya: elöl egy sor arcszépítési effektus jár Selfie Toning 2.0 fantázianéven, hátul pedig a 13 megapixeles főkamera mellé a 2 megapixeles inas szegődött, portrékészítési megfontolásból. Nem hiányozhat az AI, vagyis az intelligens témafelismerés, és a gyártó HDR módja is ellátogatott (a korábbi sajtóközlemény éjjeli módot is írt, ám ez kimaradt). A 14 nm-en gyártott Snapdragon 450 és az Adreno 506 grafikus gyorsító versenyképesnek tűnik, a 3/32 GB RAM/tároló is megfelel az árazás kívánalmainak.


[+]

Akad microSD foglalat, a hátlapon ujjlenyomat-olvasó, elöl pedig 2D-s arcazonosítás, a Huawei és Honor tulajok pedig a partimóddal közhetik össze készülékeiket amolyan közösségi médialejátszáshoz. A Bluetooth 4.2-s, a WiFi egycsatornás, akad két 4G-s SIM foglalat és egy microUSB port, melyen keresztül 4000 mAh-s telep tölthető. A 158,92 x 76,91 x 8,1 milliméteres ház elég méretes, a 168 grammos tömeg ehhez képes viszont nem is olyan vészes. A műanyag hátlap alkonyatkék, éjfekete és korallvörös színvariációkban érhető el, méghozzá a kártyafüggetlen piacon már ettől a hónaptól, 65 ezer forintért. A Telenor áprilisban veszi fel a 2019-es Y7-et a kínálatba.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P Smart 2019 - plasztik-AI műtét

    A színátmenetes P Smart pont olyan mutatós, mint üvegszendvicsbe fogott nagy testvérei, a cseppszerű noccs mellé pedig AI-funkciók járnak. A kellemes árazás persze áldozatokat is szedett.

  • Huawei Y7 - a bátyám jobb fej

    A Huawei Y7 kifejezetten klassz készülék lett, még úgyis, hogy elkövettek egy Huawei Y7 Prime-ot, ami pont azt kínálja változatlan formában, ami az Y7-ből nagyon hiányzik.

Hirdetés