Szelfitelefon érkezett a Xiaomitól

Hirdetés

A Xiaomi igen komoly lendületet vett az elmúlt időszakban, és nem tervez mostanában lassítani: a Redmi 5 sorozat óta bemutatkozott a Mi Mix 2S és a Mi 6X (ennek lehet az Android One variánsa a Mi A2), készül már a Mi 7, most pedig a Redmi S2-ről hullott le a lepel.


[+]

A készüléket akár Redmi Selfie 2-nek is hívhatnák, mert a nagyfelbontású előlapi kamera különbözteti meg fivéreitől, de nem csak a 16 megapixeles felbontás ígéretes. A készülék különféle, mesterséges intelligenciát használó arcszépítő módokat kínál, HDR-t, tompa fényű LED villanót és arcalapú azonosítást. A hátlapra 12 + 5 megapixeles kombináció került PD-autofókusszal és AI-portrémóddal, LED villanó és ujjlenyomat-olvasó társaságában.


[+]

A fémházas phablet nemcsak mutatós, nagyjából minden középkategóriás követelménynek megfelel: a 160,73 x 77,26 x 8,1 milliméteres és 170 grammos masina az előlapon 5,99"-es, 18:9 arányú panelt rejt, igaz, ezúttal csak 720 x 1440 pixeles felbontáson. Így viszont aligha lesz gond a gyors működéssel vagy a 3D-s játékokkal, a nyolcmagos Snapdragon 625 ráadásul nemcsak fürge, kellően takarékos is, úgyhogy elég lehet a 3080 mAh-s akkumulátor.


[+]

A két nanoSIM-nek és a microSD kártyának külön-külön tálcát kínáló készülék 4.2-es Bluetootht, 802.11b/g/n típusú WiFi modemet, microUSB portot és 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetet is kapott, az infra ezúttal sem maradhatott le. A Kínában bemutatott S2 B20-as LTE sávval ugyan nem rendelkezik, de valószínű, ha és amennyiben nemzetközi forgalomba kerül, bővül a támogatott frekvenciák listája. Az anyaországban a 3/32 GB-os kiszerelésért 1000 jüant kérnek el (42 ezer forint), a 4/64 GB-os RAM/tárolómodulért pedig 300 jüanos felárat (54 ezer forint). A Redmi S2 rózsaarany, pezsgőarany és ezüst variációkban helyezhető kosárba.

Azóta történt

  • Kamerás szekcióval javulna a Xiaomi

    Lei Jun levelezéséből kiderül: a Xiaominál kifejezetten a fotós minőség javítására létrejött divízió dolgozhat azon, hogy a vállalat kamerás képességekben előrelépjen.

  • Több lépcsőben érkezik a MIUI 10 Global

    Júniusban indul útjának a Xiaomi mobilok felületének legfrissebb, 10-es sorszámú, nemzetközi verziója, első körben bétás változatban. A Redmi Y2 Indiában a friss rendszerrel startolt el.

Előzmények

  • Május 10-én jön a Xiaomi Redmi S2

    Két hete még csak tippelgetni lehetett róla, de azóta járt a kínai TENAA-nál, illetve publikálták a bemutatóra szóló meghívókat is.

  • Bemutatkozott a Xiaomi Mi 6X

    AI-alapú dupla hátlapi kamerarendszer, középkategóriás Qualcomm hardver, friss MIUI és szokásos módon kedvező ár jellemzi az újdonságot.

Hirdetés