Súlyos bug a Samsung üzenetküldő appjában

Hirdetés

A Redditen több Samsung Galaxy S9 és Note8 felhasználó jelezte, hogy a legutóbbi frissítés óta kvázi önálló életre kelt a Samsung üzenetküldő alkalmazása. Az SMS kezelő látszólag random kontaktoknak küldözget jobb esetben csak már korábban megosztott fotókat, de nem egy esetben a készülék a komplett fotógalériát továbbította SMS-ben, aminek a telefonon nyoma sincs, a szolgáltatnál viszont nagyon is megjelennek a nem szándékolt műveletek.

A felhasználó barátnője kapott egy komplett fotógalériát az éjszaka közepén.
A felhasználó barátnője kapott egy komplett fotógalériát az éjszaka közepén. [+]

A probléma érinthet más Samsung készülékeket is, amelyek a Samsung Üzenetek alkalmazáson keresztül kezelik az SMS-eket, és az is kiderült, hogy a jelenség nem szolgáltatóspecifikus. A Samsung egyelőre nem reagált az esetekkel kapcsolatban, a megoldás pedig vagy a frissítés figyelmen kívül hagyása, vagy az Üzenetek engedélyeinek megvonása. Így nyilván nem fogunk tudni képeket továbbítani SMS-ben, de a tárhelyhez való hozzáférés megtagadása azt is kiküszöböli, hogy az app random ötlettől vezérelve bárkinek elküldje a fényképeinket. A probléma tisztázásáig a magam részéről megvontam az engedélyeket az üzenetkezelőtől, noha nem tapasztaltam a jelenséget (Galaxy Note8).

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés