Snapdragon 840-nel érkezik a Galaxy S8 Mini?

Hirdetés

A GeekBench jó terep egy-egy kiadás előtti vagy csak szimplán belső tesztelésre szánt okostelefon megismerésére, hiszen az adatbázisa publikus. A processzor egy- és többszálas teljesítményét vizsgáló mobilalkalmazás online felületén a Samsung telefonjai is gyakori vendégek, és most egy SM-G9600 nevű, eddig ismeretlen modell bukkant fel. Az SM-G9500 a Galaxy S8 kódjele bizonyos ázsiai piacokon, míg a lenti táblázatban látható az Android Headlines szerint a Galaxy S8 Mini vagy a Galaxy S8 Lite lehet.

A falnak támaszkodva is lenyűgöző a Galaxy S8
Elképzelhető, hogy mini változatot kap a Galaxy S8 [+]

Az adatbázis érdekessége az alaplap sdm840-es kódjele, ami alapján a publikáció úgy véli: a mobilt a Snapdragon 840 hajthatja meg. Ilyen SoC-ről ugyanakkor még nem hallottunk, és a pletykák szerint a Snapdragon 835 folytatása Snapdragon 850 néven érkezik. A 840 esetleg a tavalyi Snapdragon 820 némi felturbózott változata lehet, továbbra is négy Kryo maggal, ám valamivel erősebb GPU-val és fejlettebb modemmel. Az adatbázis szerint az SM-G9600 4 GB RAM-mal járt teszten, az egy- és többszálas eredményei pedig nagyjából megfelelnek az általunk mért Snapdragon 820/821-es értékeknek. Ez persze nem garancia arra, hogy tényleg lesz Snapdragon 840 és/vagy Galaxy S8 Mini.

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot
Friss hírek szerint megtorpant a Galaxy S8 eladásainak a lendülete [+]

A Samsungnak egyébként szüksége lehet a méretes Galaxy Note8 mellett egy kisebb csúcsmodell bevezetésére. A koreai The Investor úgy tudja: a remek eladási kezdőmutatók után visszaesett az érdeklődés a keretmentes kijelzővel szerelt készülékpáros iránt, az első két hónapban végül így 9,8 millió darab talált gazdára, szemben az S7 duó 12 milliós eredményével. Ennek a telített piac és az erős kínai konkurencia lehet a legfőbb oka.

Előzmények

  • Továbbra is remekül fogy a Galaxy S8

    Amitől a Samsung nagyobb zászlóshajója sincs nagyon lemaradva, viszont az új színvariáció népszerű lehet.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés