Hirdetés

SE blog: Egy vélemény a gyártó óratelefonról

Az óra öltöztet, ahogy a régi reklámok mondják és magam is szeretem a szép időmérőket. Furcsa is volt egy szép órát egy alapvetően mobilkommunikációs bolt kirakatában látni, még furcsább volt a márka, hiszen bár diszkrét a felirat, Sony Ericsson van az MBW-150 óra számlapjára applikálva. Maga az időmérő szerkezet a Fossil gyárból érkezik, majd a Sony Ericsson belepakolja a házba a saját dolgait és kész is a Bluetooth kommunikációra alkalmas óra.

Sony Ericsson MBW-150 Bluetooth Watch
[+]

Minek a "kékfog" egy karórába? Ha belegondolunk, már régóta piacon vannak karóra mobilok, melyek nem hoztak átütő sikert, annak ellenére, hogy sokan vágytunk arra gyerekkorunkban, hogy a csuklónkba kiabálhassuk: "KITT, pajti, gyere értem!" Megszoktuk a mobilokat azoknak, amik. Maroktelefonnak. Ám egy másodlagos kijelző és távvezérlő néha igencsak jól jöhet, pláne ha mindig "kéznél" van. Az MBW-150 nem tömegtermék, de van pár terület, ahol igazán hasznos, például ha nehezen tudunk, vagy épp nem akarunk a zsebünkben, táskánkban turkálni a mobil után. Bringázás, futás, vagy akár motorozás közben. Az óra ugyanis képes rezgéssel jelezni, ha történés van a mobilunkon, jelzi, ha SMS-ünk, riasztásunk, vagy akár hívásunk érkezik, így rögtön látjuk, hogy érdemes-e kotorászni a teló után. Alapból a Sony Ericsson MBW-150 csak néhány saját telefonnal kommunikál, de az OpenWatch alkalmazás elérhető PC-re, Windows Mobile-ra, Symbianra és Androidra egyaránt, ráadásul ezzel a kis applikációval többet ki lehet hozni az órából, mint a gyári Sony Ericsson programmal, nem beszélve arról, hogy így szinte bármilyen készülékkel használható.

Sony Ericsson MBW-150 Bluetooth Watch
[+]

Az OpenWatch segítségével felvehetjük, a hívást, így egy jó minőségű headsettel akár a hátizsák legalján is lehet a telefon, hiszen az óra kijelzőjén látjuk a hívó nevét vagy számát, elolvashatjuk az SMS-einket, értesülhetünk ha levelünk, Facebook, vagy egyéb csevegési üzenetünk jött, így tényleg hasznos kis ketyere ez, főleg ha szabaddá szeretnénk tenni a kezünket. Az MBW-150 egy töltéssel nagyjából egy hétig üzemel, de moderált Bluetooth használat mellett sokkal-sokkal tovább írja, plusz a telefon akkumulátorát sem meríti annyira, mint egy sztereó Bluetooth headset, így például zenehallgatásnál maradhat a jól bevált vezetékes fülesünk és az óráról simán léptethetünk dalt, halkíthatunk, hangosíthatunk, sőt még a számok előadóját és címét is megtudhatjuk a kis két soros OLED kijelzőről az óra számlapján. Jó kis cucc ez, nálunk bevált.

Pheke

Azóta történt

Előzmények