Rekord képernyőaránnyal futott be a Lenovo Z5 Pro

Mégis a szétcsúsztatható kivitel és a felső-középkategóriás ár teszi a Lenovo üdvöskéjét igazán különlegessé.

Hirdetés

A legtöbb gyártó az év végére tartogatta kreativitása legjavát, így gyors egymásutánban futott be az előlapról a kijelzőn kívül mindent felszámoló, slider kialakítású Mi Mix 3, a Honor Magic 2 és most a Lenovo Z5 Pro. Az utóbbi a gyártó állítása szerint 95,06%-os, rekorder képernyőaránnyal rendelkezik, és akár övé az elsőség a valóságban, akár nem, tényleg csak egy egész keskeny alsó sáv maradt, ami nem megjelenítő.

Így aztán a 6,39"-es, 1080 x 2340 pixeles Super AMOLED panel elfogadható méretű, 155,12 x 73,04 milliméteres házban kapott helyet. Igaz, a szétcsúsztatható kivitel 9,3 milliméteres vastagságot és vaskos tömeget hozott (210 gramm), a 3350 mAh-s, nem túl kövér telep ellenére. A konstrukción belül egyébként hat pont biztosítja a két készülékrész zavartalan mozgását egymáshoz képest, további két mechanikus szerkezettel. Az Z5 Pro alul és felül is kapott hálózati antennákat, hogy minden esetben tökéletes legyen a vételi minőség.


[+]

A Lenovo ajánlata a fenti csúcskészülékekkel szemben a felső-középkategóriában versenyez, a nyolcmagos Snapdragon 710, 6 GB RAM és 64/128 GB-os tároló társaságában. Éppen ezért nem vészes a 2000 és 2300 jüanos ár (82, illetve 94 ezer forint). Szinte kötelező kellék a képernyőbe épített, optikai ujjlenyomat-olvasó, de az infraalapú arcazonosítás is opció, a 16 + 8 megapixeles előlapi kombináció segítségével. Hátul 16 + 24 megapixeles modul kapott helyet f/1,8-as rekeszértékű lencsével, kéttónusú LED villanóval és 4K felvétellel.


[+]

A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet ezúttal is lemaradt, úgyhogy vagy Type-C-s fülest kell a Z5 Próra kötni, vagy a dobozban mellékelt átalakítóval bajlódni, esetleg vezetékmenteset használni. A kínai belpiacra szánt, Android Oreót és ZUI 10-et futtató phablet előrendelése már elkezdődött. Az ottani kiszerelések nem támogatják az errefelé esszenciális, B20-as LTE sávot. Az esetleges európai elérhetőségről nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés