Qt Beta Maemo 5 fejlesztőknek

Hirdetés

Mostantól Maemo 5 Linux alapú Nokia N900-ra is lehet alkalmazásokat készíteni a népszerű Qt fejlesztőkörnyezet segítségével, mely az elkészített szoftverek egyszerűsített tesztelése mellett több platformra történő kiadását is lehetővé teszi. A Qt segítségével elkészített szoftverek szinte módosítás nélkül átültethetőek Symbian, Windows Mobile és beágyazott Linux rendszereket használó modellekre is, de emellett Windows, Mac, Linux és Unix platformokra történő átültetésre is lehetőség nyílik. Az egyelőre még béta állapotú környezettel kapcsolatos további információ a Qt hivatalos oldalán érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • IDC: A Symbian marad a piacvezető

    Az IDC elemzése szerint a következő négy év során sem változik a Symbian piaci helyzete, ám az Android komoly erősödésnek indul.

  • Nokia: Érkezik a Maemo 6 és a Symbian^3

    A finn gyártó tajvani részlegének ügyvezető igazgatója hivatalosan is megerősítette a Symbian^2 platform kihagyását a multitouch képes Symbian^3 gyorsabb piaci bevezetése érdekében.

  • Videón a Symbian^3 kezelőfelület

    Multitouch támogatást, több készenléti kijelzőt, egykattintásos vezérlést, hardveres grafikus gyorsítást, teljes HD megjelenítést, kinetikus görgetést és előképeket is felvonultató feladatkezelőt kínál a Nokia új Symbian^3 kezelőfelülete.

  • MeeGo: Nem csak a telefonokról szól

    A Nokia és az Intel közös platformja okostelefonok és internettáblák mellet asztali médiatelefonok, televíziók és autók fedélzetén is megjelenhet.

Előzmények

Hirdetés