MWC 2016: Az év végén valóban érkezhetnek majd Nokia készülékek

Hirdetés

A Nokia elsősorban hálózati üzletágával és különféle technológiai demókkal van jelen a 2016-os MWC-n, ahol ettől függetlenül beszélgettünk a cég egyik képviselőjével arról, amiről sokan csak pletykáltak eddig, pedig már nyáron megerősítették: az idei év negyedik negyedévétől valóban piacra dobhatnak Nokia márkanévvel ellátott okostelefonokat, hiszen annak idején így egyeztek meg a Microsofttal.

A Nokia standja a Mobile World Congressen - nincs telefon, csak hálózat. Most még. A Nokia standja a Mobile World Congressen - nincs telefon, csak hálózat. Most még.
A Nokia standja a Mobile World Congressen - nincs telefon, csak hálózat. Most még. [+]

A cég munkatársa elárulta, hogy amennyiben úgy döntenek, hogy élnek a lehetőséggel, kizárólag úgynevezett brand licensing keretein belül valósíthatják meg a folyamatot, tehát a gyártást kiszervezik és a sales hálózatot sem saját maguk üzemeltetik majd, de a készülékek dizájnjának elkészítésében természetesen részt vesznek. Kérdésünkre, hogy ebben partner lehet-e a Foxconn, igennel válaszolt, de hozzátette, hogy rengeteg cég szóba jöhet ennél az eshetőségnél, majd gyorsan pontot is rakott a mondat végére azzal, hogy hangsúlyozta: a Nokia nem akar kapkodni ezzel kapcsolatban, hiszen tudják, hogy rengeteg felhasználó szereti a márkát, ezért ha a jövőben ismét saját okostelefonokkal állnak majd elő, azok olyan minőségűek kell, hogy legyenek, hogy a rajongók maradéktalanul elégedettek lehessenek velük. A táblagépekre nem vonatkozott a Microsofttal kötött megállapodás, korábban az N1-et mi is teszteltük, ez is egyébként a Foxconn műhelyében készült.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • Nokia 225 Dual SIM - hagyományokat követ

    Még mindig a Nokia az, aki a legtöbbet foglalkozik a hagyományos készülékekkel, teszalanyunk egy nyomógombos mobil, ami kiválóan teszi a dolgát - ha nincs sok elvárásunk.

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés