Óriás képernyővel futott be a Mi Max 3

A Xiaomi legújabb ketyeréje félúton van a phablet és a táblagép műfaja között, és egész kevés kávát hagy meg az előlapon.

Hirdetés

Gyakorlatilag nem maradt titka a Xiaomi Mi Max 3-nak a mai bemutatóra, hiszen specifikációjának nagy része, de még hivatalos renderképei is idő előtt kiszivárogtak. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy egy gigantikus okostelefonról van szó, amely nem kisebb, mint 176,15 x 87,4 x 7,99 milliméteres és 221 grammos. Cserébe 6,9"-es képátlójú IPS panel terül el előlapján, 1080 x 2160 pixeles felbontással és akár 520 nites fehér fénysűrűséggel, szerény alsó-felső kávával.


[+]

Ezúttal nincs szenzorsziget, de így is kellően képernyődomináns a Mi Max 3, amelynek a nyolcmagos Snapdragon 636 mobilplatform a lelke, az Adreno 509-es grafikus gyorsítóval megtámogatva. Az alapkiszerelés 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval rendelkezik, Kínában pedig 1700 jüant kérnek el érte (70 ezer forint). A 6/128 GB-os variáció 2000 jüanba kerül (83 ezer forint).

A fémházas masina fekete, fakóarany és sötétkék színekben érhető el. Hátul 12 + 5 megapixeles kamerakombináció figyel függőleges elrendezésben, dual PD-autofókusszal és f/1,9-es rekeszértékkel. Az ujjlenyomat-olvasó is errefelé kapott helyet. Az előlapra 8 megapixels, fixfókuszos darab került, f/2-es blendéjű optikával. Az AI portrémód és arcszépítés minden esetben adott, az arcalapú azonosítás viszont az előlapi modul privilégiuma. A legnagyobb videofelbontás 4K, 30 FPS-sel.


[+]

Noha egyelőre csak Kínában érhető el, már most sem hiányzik az adatkommunikációs felhozatalból a B20-as LTE sáv támogatása. A Bluetooth 5.0-s, a kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac típusú. Adott a dupla nanoSIM tálca microSD bővítéssel, a 3,5 milliméteres kimenet és a Type-C port. A telep a közel táblagépes méretekhez méltó, 5500 mAh-s.

Azóta történt

  • Xiaomi Mi Max 3 - régen ezt tabletnek hívtuk

    Az alapkoncepción nem változtattak, középkategóriás felszereltség került döbbenetesen nagy méretű készülékházba: rétegtelefon, rétegfelhasználóknak, az elvárható minőségben.

Előzmények

Hirdetés