Óriási a kereslet a Sony legújabb csúcsmodelljére

Hirdetés

Alig fél évvel az Xperia X Performance után a berlini IFA-n mutatkozott be a Sony következő zászlóshajója, az Xperia XZ. Annak ellenére, hogy olyan rettenetesen nagy különbséget nem fedezhetünk fel a két készülék között, a tajvani vásárlók részéről roppant kedvező fogadtatásban részesült az újdonság, így mindössze 45 perc alatt lecsaptak a rendelkezésre álló, előrendelői készletekre. Azért nyilván az sem volt rossz ötlet a Sony-tól, hogy a készülékhez ilyen formában mellékeltek egy töltődokkolót, egy 16 gigabájtos Type-C OTG tárolót, valamint két tokot is.


[+]

Az Xperia XZ mindössze 0,2 hüvelykkel (5,2") nagyobb kijelzőt, nagyobb akkumulátort és lézeres autofókuszt kapott, ehhez képest a dimenziói kissé csökkentek. Az IP68-as védelemmel ellátott házba foglalt gépezet lelke továbbra is a Snapdragon 820-as chipsetje 3 GB rendszermemóriával, 32 vagy 64 GB bővíthető tárhely mellett. A 23 megapixeles felbontás, az f/2 apertúrájú lencse vagy az 1/2,3 hüvelykes IMX300-as szenzor maradt, viszont kiegészült lézeres fókuszrásegítéssel és RGB szenzorral.

A 2900 mAh-ra hízott akumulátort immár OTG képes C típusú USB csatlakozón keresztül tölthetjük, viszont továbbra is a Qualcomm Quick Charge 3.0-s szabványa szerinti tempóban. Ellenben a bekapcsológombba épített biometrikus szenzor nem lesz elérhető minden modellben, de csak az Egyesült Államokban forgalmazott készülékek fogják nélkülözni. A megjelenés jövő hónapban várható, viszont a hazai áráról még nincsenek hivatalos információink.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

Előzmények

Hirdetés