Oldalkeret nélküli kijelzővel mutatkozott be a Nubia Z9

Úgy tűnik, a vékony oldalkeretek után a nincsenek oldalkeretek az új sláger, és a ZTE és az Oppo között kisebb verseny alakult ki, hogy melyikük dob előbb piacra ilyen készüléket (már ha a Sharp hasonló megoldásait nem számítjuk). Nos: a Nubia Z9 megérkezett, Pekingben pedig nagyot szólt a ZTE új zászlóshajója.

Valóban nincsenek a Nubia Z9-nek oldalsó keretei
[+]

Kezdjük egy sor specifikációval: a 147,38 x 68,34 x 8,94 milliméteres készülék igen keskeny lett, ennek ellenére 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelző fért a 2,5D névre hallgató, ívesen csiszolt üveg előlapra. A fémkeretes ház hátlapjára 16 megapixeles kameramodul került optikai képstabilizátorral, F/2-es lencsével és NeoVision 5.1 "SLR szintű" képfeldolgozó egységgel. Az előlapi kamera sem kutya: 8 megapixeles, és a hátlapihoz hasonlóan a Sony szállítja.

A ZTE Nubia Z9 ízig-vérig csúcskategóriás készülék
[+]

A ZTE Nubia Z9-et a manapság népszerű Snapdragon 810-es SoC hajtja (az nem világos, hogy a régebbi vagy újabb revíziója) 3 gigabájt RAM kíséretében a Classic névre hallgató, 32 gigabájtos változat, és 4 gigabájt RAM-mal a 64 gigabájtos, Exclusive és Elite kiszerelések esetében. A grafikus feladatokat az Adreno 430 látja el.

A Nubia Z9 többféle gesztusvezérlési módot kapott

Az adatkommunikációs felhozatal is erős: 4G támogatás, a GPS és GLONASS jelek vétele, Bluetooth 4.1, USB 2.0 MHL 3-mal és WiFi 802.11a/b/g/n/ac jellemzik a készüléket. Az NFC nem maradt ki, az infra és a rádió viszont igen. A Nubia Z9 AKM4961 Hi-Fi processzorral és Dolby 7.1 támogatással érkezik. Szoftveresen a Nubia 3.0 végzi a munka java részét Android 5.0.2-es alapokon, és a szoftverhez tartozik néhány igen érdekes gesztusvezérlési funkció, lásd az animált GIF-eket feljebb. Egykezes használatot megkönnyítő funkciók is akadnak a rendszerben.


[+]

Az Exclusive változat érdekessége a több memórián és belső tárolón túl a kezdőképernyőbe és a hangerőszabályzóba épített ujjlenyomat-olvasó, úgyhogy bármelyik megérintésével túl lehet jutni a képernyőzáron. Mindhárom változat energiaellátásáért 2900 milliamperórás akkumulátor felel. A Nubia Z9 a Kínai Népköztársaságban már előrendelhető, a nemzetközi megjelenésről azonban még nincs információnk. A Classic 3499 jüanért (kb. 150 ezer forint), az elit 3999 jüanért (175 ezer forint), az Exclusive pedig 4499 jüanért (195 ezer forint) vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Hirdetés