Olcsó hibrid óra a Xiaomitól, még olcsóbb a Lenovotól

Hirdetés

A Xiaomi kifejezetten olcsó hibrid órát mutatott be a Mijia Quartz személyében, ami főleg azt tudja, hogy pontosan olyan, mint egy hagyományos karóra, csak titokban még képes néhány dologra. Funkcionalitása nagyjából a Nokia Activité Steellel megegyező, csak az ex-Withings óra árából pont 2 Mijia Quartz telik ki, plusz néhány szíj, hogy minden szetthez menjen. A kialakítás is hasonló, a számlapon a kisebb kör jelzi a megtett lépéseket, a beállításokat pedig az alkalmazásban tudjuk eszközölni.


Színvariációk a galériában!

A Mijia Quartz Watch mindössze 52 dollárba kerül, van benne lépésszámláló, képes rezegni, tehát ébresztőként, értesítés-jelzőként és tétlenségi figyelmeztetőként is funkcionál; automatikusan igazodik a helyi időzónához, illetve 30 méteres vízoszlop nyomását tűri el. Méreteit tekintve egy közepes órának felel meg, az óratest 40 milliméter átmérőjű, a szíj cserélhető. A Mijia Quartz Bluetooth 4.0-n csatlakozik, az energiát pedig cserélhető CR2430 gombelem biztosítja.

Lenovo Watch 9
Lenovo Watch 9 [+]

A Lenovo Watch 9 annyira nem újdonság, viszont pontosan abban a szegmensben versenyez, mint a Xiaomi újdonsága, valószínűleg a világtörténelemben először, de kedvezőbb áron, mint a Mijia Quartz. A Lenovo Watch 9 ráadásul zafírüveggel készül, kicsit mélyebbre merülhetünk vele (50 méter), minden más megegyezik. A március óta elérhető hibrid óra jelenleg körülbelül 20 dollárba (5500 forint) kerül netszerte és ezért az összegért cserébe állítólag fél évig bírja az akksi egy töltéssel. Egyébként a Lenovo K5-tel és K5 Playjel együtt mutatkozott be.

Hirdetés