Nokia N810: A zsebre vágott internet

Hirdetés

Noha az N810 – akárcsak elődje – nem mobiltelefon, hanem „Internet eszköz”, mégis a Nokia Nseries tagja. A készülék az elődjéhez képest jelentős átalakításon esett át, mely mind használhatóság, mind funkciók terén megnyilvánul. Talán a legfontosabb újítás a beépített GPS vevő, de a teljes QWERTY billentyűzet is megnöveli a készülék használhatóságát. Az N810 egyértelműen böngészésre készült, melyhez a 4,13 colos WVGA, azaz 800x640 képpontos 65 ezer színű érintőkijelző és az Adobe Flash 9.0 bővítménnyel ellátott Mozilla alapú böngésző tökéletes társaság.

Az újdonság Linux operációs rendszert kapott, melyet egy 400MHz-es TI OMAP processzor futtat 128MB RAM és társaságában. A belső memória mérete 2GB-ra nőtt, mely maximum 8GB-os miniSDHC vagy microSDHC kártya segítségével tovább növelhető. Erre akár persze szükség is lehet videók és zenék tárolásához, hiszen a hatalmas kijelző és a sztereó hangszóró valamint a szabványos 3,5 milliméteres sztereó fülhallgató kimenet ezüsttálcán kínálja a multimédiát. Irodai szolgáltatások terén viszont nem jeleskedik a jövevény, hiszen legfeljebb PDF-ek megjelenítésére alkalmas. Aki ennél többet szerezne az kénytelen lesz beérni a Google által kínált on-line irodai alkalmazásokkal amíg meg nem jelenik egy kompatibilis szoftver.

Az N810 WLAN (b/g) segítségével éri el az Internetet, ennek hiányában egy Bluetooth (2.0) képes telefon segítségével is képes a világhálóra csatlakozni. Persze a WLAN vagy 3G/HSDPA készülék ajánlott, melyen a beépített VGA kamera segítségével a Skype akár videóhívásokra is használható, de a GPS térképek letöltésekor is jól jöhet a szélessáv. A 128x72x18 milliméteres és 226 gramm súlyú eszköz Novembertől lesz kapható 479 dolláros, azaz 85.000 forint körüli nettó áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés