Hello megint, Moto!

Bár nem ez a hivatalos bemutató, minden kiderült a jövő heti MWC-re várt Moto G5-ről és a Moto G5 Plusról.

A Lenovo az elmúlt évben nem tétlenkedett: a Motorola megmaradt csapatát egyre inkább saját mobilos részlegébe olvasztotta, és kiadta a Moto készülékek új generációját, a patinás márkanév nélkül. Idén a Vibe széria helyét is a Moto készülékek foglalhatják el, és a legendás Moto G sorozat két 2017-es tagja majdnem biztosan a február 26-ai, MWC-hez kapcsoló eseményen mutatkozik be.

A Moto G5
A Moto G5 [+]

A DroidLife jóvoltából azonban már most minden kiderült, persze hivatalos megerősítés nélkül. A sima Moto G5 ezúttal öthüvelykes képátlót kap, méghozzá Full HD felbontással és Gorilla Glass 3 védelemmel. RAM és tárhely oldaláról 2/32 gigabájt jár microSD bővítési lehetőséggel, a kamerák pedig 5/13 megapixelesek.

A Moto G5
A Moto G5 [+]

A meglehetősen kerekded telefon 144,3 x 73 x 9,5 milliméteres és 145 grammos paramétereivel nem túl nagy, igaz, a 2800 milliamperórás telep sem igazán kövér. A G5 lelke a nyolcmagos Snapdragon 430, 1,4 GHz-re skálázott Cortex-A53 magokkal.

A Moto G5 Plus
A Moto G5 Plus [+]

A Plus utótagú variáns a tavalyi 5,5 hüvelyről levált 5,2-re, a felbontás és a védelem itt is 1080p, illetve Gorilla Glass 3. Memória oldaláról 2 gigabájt, a tárhely oldaláról pedig 64 gigabájt jár, ugyancsak bővítési lehetőséggel. A 150,2 x 74 x 7,9 milliméteres és 155 grammos ház 3000 milliamperórás telepet rejt TurboPower gyorstöltéssel. Itt a nyolcmagos és igen takarékos Snapdragon 625 töltheti be a motor szerepét.


[+]

Az előlapon 5 megapixeles kameramodul pihen, a hátlapon pedig 12 megapixeles, Dual Autofocus Pixel fantázianévvel. Azt, hogy ez megegyező vagy hasonló-e a Galaxy S7 esetében látottakkal, egyelőre nem tudni, ám az elnevezés ígéretesen hangzik. Mindkét variáns 4.2-es Bluetoothszal, 7.0-s Androiddal, vízlepergető kivitellel, dupla nanoSIM foglalattal és persze ujjlenyomat-olvasóval érkezik. Gyakorlatilag csak az árak és a piacra kerülés maradt kérdés, persze ha a fenti információk hitelesek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés