Nem elég jó az iPhone X

  • (f)
  • (p)
Írta: AliceWake | 2017-12-06 14:40 | Forrás: Consumer Reports

Legalábbis a Consumer Reports teszteredményei alapján az iPhone 8 például jobban teljesített, a Samsung elsőségét viszont így sem sikerült elvenni.

A Consumer Reports alávetette az Apple évfordulós, abszolút csúcsmodelljét sztenderd teszteljárásának, az eredmény viszont nem maradéktalanul pozitív. Az Egyesült Államokban 1000 dolláron nyitó eszköz kétségkívül rendelkezik kimagasló tulajdonságokkal, viszont bizonyos szempontokat figyelembe véve nem tökéletesen kielégítő a teljesítménye. A Consumer Reports egyetért a DisplayMate megállapításaival, amennyiben az AMOLED panel makulátlan és kitűnő megjelenítést biztosít, ahogy a kameraképességek is átlagon felüliek. A 10 legjobb okostelefon rangsorában ez viszont csak a hetedik helyre volt elég.

A készülék leggyengébb pontja nem is a roppant sérülékeny üveg hátlap, nem az ára, hanem az akkumulátor. Az üzemidő nem elég jó, pontosabban van olyan konkurens készülék a piacon, ami szignifikánsan jobban teljesít. Például az iPhone 8 és iPhone 8 Plus is. Összesítve a részeredményeket mindkét eszköz megelőzi az iPhone X-et. Az első három helyen a Samsung dominál: Galaxy S8, Galaxy S8+, majd a tavalyi csúcsmodell, a Galaxy S7. A koreai gyártó készülékeit követi sorrendben az iPhone 8 Plus, az iPhone 8, viszont az X elé még a Galaxy Note8 is becsúszott. Ezzel együtt a színvonal és a pontszámok borzasztó magasak, az eltérések, mármint a pontszámokban jelentéktelennek mondhatóak, az első tízben megnevezett készülékeket azért már mind kiválónak nevezhetjük a maguk nemében.