Nem áll jól a HTC, és még egy notch is kinéz

Hirdetés

A HTC közzétette 2017 utolsó negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését (épp ideje volt), ami egyáltalán nem tűnik biztatónak (ez pedig várható). Az ünnepi szezon hagyományosan erős a mobiliparban, a HTC ezzel együtt képtelen volt nyereségre szert tenni, amin az sem sokat segített, hogy szaktudásáért 1,1 milliárd amerikai dollárt kapott a Google-től, ami az idei költségvetésben fog megjelenni, és a jelentés szerint technológiai fejlesztésre kívánnak fordítani.


[+]

A 9,6 milliárd tajvani új dolláros nettó (83,22 milliárd forint) és a 9,8 milliárdos működési negatív nyereség (84,95 milliárd forint) igencsak elszomorító, a 15,7 milliárdos tajvani új dolláros árbevétel figyelembevételével is (136,1 milliárd forint), aminek az okaként a piaci versenyt és az árazást emelték ki. Nem valószínű, hogy közvetlen összefüggés van a pénzügyi helyzet és a személyi változások között, de Chialin Chang (mobil üzletág elnöke) februári visszavonulását követően "nyolc fantasztikus év után" tegnap az amerikai régió termékmenedzsmentjének elnöke, Mo Versi is bejelentette távozását egy Twitter bejegyzésben.


[+]

Evan Blass mindennek tetejébe még azt is bedobta Twitteren, hogy ugye nem képzelte senki, hogy a HTC majd kimarad a szenzorszigetes trendekből; értesülései alapján úgy látja, a HTC várható csúcsmodelljének középkategóriás variánsa, a U12 Life jó eséllyel ilyen kialakítást kap. Erről egyelőre többet nem tudunk, ahogy azt sem, hogy az Sharp-féle vonalat követik, vagy az iPhone X megoldását. Már, ha egyáltalán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • Idén csak egy HTC csúcsmodell lesz

    Új információk szivárogtak ki belső forrásokból a HTC idei csúcsmodelljéről. Igen, így egyeszámban.

  • Ilyen lehet a HTC U12+

    Kiszivárgott felvételek alapján születtek jó minőségű renderképek a HTC közelgő zászlóshajójáról. U12 lehet, hogy nem is lesz.

  • HTC U11 Life - életrevaló

    A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

Hirdetés