MWC: Sony Ericsson W980i néven jön a csúcs-Walkman

A Mobile World Congress Sony Ericsson újdonságai közül most a W980i-t mutatjuk be. Az összecsukható kialakítású Walkman készüléket a sajtótájékoztatón a Walkman telefonok új királyaként mutatták be, bár olyan hihetetlenül nagy fejlesztéseket nem találunk benne, kivéve az FM transmittert, amely arra képes, hogy rádiófrekvencián sugározza az általunk játszott zenét, így azt egy közeli rádióval tudjuk venni, s így a kihangosítás minőségi lehet. Leginkább kocsiban jöhet jól.

A W980i 8 gigabájtos beépített memóriával rendelkezik, ami nem is bővíthető. A fedlapon 3,2 megapixeles, ám autofókusz nélküli optikát találhatunk, s ezzel nagyjából vége is a negatívumoknak. A W890i-hez HP-77 kódszámú füles dukál, ám még ennek használatára sincsen szükség az FM-rádióhoz: a vevő ugyanis a burkolat alá befért. A zenelejátszó felülete kicsinykét megújult, most már ábrák is jelzik a választott hangszínt, a Shake Control nevű funkció pedig most sem hiányzik. Ez azt is jelenti, hogy a médiafájlok böngészése közben automatikusan elfordul a képernyő a készülék helyzetéhez igazodva.

A 100 grammos készülék UMTS és HSDPA hálózatokon is üzemel, USB és Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig lokális adatátvitelre alkalmas. A telefon bolti megjelenése csak a harmadik negyedévben várható. A kép alatt rövid videón próbáljuk bemutatni a készülék menürendszerét is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés