MWC: itt az első GPS-szel ellátott Cyber-shot modell

Hirdetés

C, mint Cyber-shot. A Sony Ericsson termékpalettáját ismerő olvasóink most valószínűleg felkapják a fejüket, jogosan: eddig a fényképezésre kihegyezett modellek a K szériát erősítették, nem? De. Viszont mint az a Sony Ericsson barcelonai sajtótájékoztatóján kiderült, mostantól az eddig nem is létező C szériába lettek átsorolva ezek a gépek. A miértre nem kaptunk választ.

A rendezvényen két ilyen modellt mutatott be a gyártó, ezek közül az egyik a C702. Az átlagos méretekkel rendelkező készülék (106 x 48 x 15,5 mm, 105 gramm) kamerája 3,2 megapixeles, autofókuszos, tartalmazza a G900-ban megismert arcfelismerő rendszert. Kijelzője 2,2 hüvelyk átlójú, 240 x 320 pixel felbontású, belső memóriája 150 MB-os, Memory Stick Microval (M2) bővíthető. WiFi nincs benne, de Bluetooth természetesen van. A gyártó szerint a C702 ellenáll a fizikai behatásoknak, úgymint víz és por, de ez majd a gyakorlatban kiderül.

Az új modellek közül ő és bátyja is HSDPA-képesek, GSM-frekvenciákból pedig mind a négyet támogatják. A nagy dobra vert GPS-hez alapvetően a Google Maps tartozik hozzá szoftveres oldalról egyelőre, de a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozták ki leginkább, hogy segítségével - elvileg - rá tudjuk bélyegezni az elkészült fotókra, hogy hol csináltuk őket. Az Eiffel toronynál tényleg nagyon hasznos lehet ez a fícsör...

A készülék a második negyedévtől lesz elérhető Cyan Blue és Speed Black színösszeállításokban. Ha utóbbi szóösszetételt a bemutatón is használták volna, biztos, hogy egyel több kérdésre kellett volna válaszolniuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés