MWC 2019: 10x-es zoomkameráját demonstrálta az Oppo

Hirdetés

Mondhatnánk, hogy az Oppo nyitotta az MWC-t bejelentéseivel, mert ugyebár a Samsung Galaxy S10 San Franciscóban és Londonban picit előbb bemutatkozott, de igazából a kínai gyártó konkrét új terméket nem hozott el, inkább a (közel)jövőt vetítette előre.

A tripla kamerarendszer az együttesen 10x-es optikai zoomképességekkel
A tripla kamerarendszer az együttesen 10x-es optikai zoomképességekkel (forrás: GSM Arena) [+]

Az a rendszer, ami egy prototípus hátlapján mutatta meg magát egy szűk körű eseményen, ahova a GSM Arena bejutott, 10x-es optikai zoomképességekkel rendelkezik, bár érdemes 10x-es hibrid zoomrendszernek hívni.

A prototípus széles látószögű felvétele
A prototípus széles látószögű felvétele (forrás: GSM Arena) [+]

Három, fix gyújtótávolságú optikáról van ugyanis szó, kezdve a 16 mm-es nagylátószögűvel (35 mm ekv.), ami 8 megapixeles képeket lő. Ott van aztán a 48 megapixeles főkamera, ami alapból 12 megapixeles képet rögzít, ez 2x-es zoomképességű az előbbi viszonylatában.


A prototípus normál felvétele (forrás: GSM Arena) [+]

Harmadik résztvevőként a 160 mm-es zoomkamera operál, persze egymaga zoomolni nem tud, és nem is a főkamera, hanem a széles látószögű viszonylatában van meg a 10x-es nagyítás, az viszont optikai.


A prototípus 10x-es zoomfelvétele (forrás: GSM Arena) [+]

A prototípusnak nem mobilos mivolta, hanem kamerarendszere a lényege, szóval arról még nem szól a fáma, hogy az első Oppo végtermék, ami használni fogja, mikor és milyen formával jelenik meg, a második negyedév mindenesetre az előzetes cél.

Az Oppo 5G-s prototípusa
Az Oppo 5G-s prototípusa (forrás: Engadget) [+]

Az 5G az idei MWC bűvszava, és nem múlhatott el bejelentés ilyen modemmel szerelt készülék nélkül, noha a pódiumon újfent egy prototípust lehetett csak megtekinteni. Azt viszont az Oppo elárulta, hogy az Snapdragon 855-öt futtat, és elvileg valamikor ebből is kanyarintanak egy megvásárolható terméket. Majd ha kész lesz.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés