MWC 2018: Frissített V30 készüléket mutatott be az LG

A koreai vállalat az idei kiállításon nem mutatja be a G6 utódját, helyette a V30S ThinkQ érkezett mesterséges intelligenciával.

A nagy gyártók közül idén is az LG tartott először sajtótájékoztatót a Mobile World Congress előtt, hiszen bár a kiállítás csak 26-án kezdődik, a koreai vállalat egy nagyon zárt, pár tucat meghívott újságírónak rendezett eseményen lerántotta a leplet legújabb csúcskészülékéről, az LG V30S ThinQ-ről. A márkanevet már ismerhetjük: az LG a 2018-as CES-en mutatott be különféle otthoni elektronikai és fogyasztói termékeket, amelyek mesterséges intelligenciát használnak.

LG V30S+
LG V30S+ [+]

Fontos tisztázni, hogy a készülék egy kicsit durván kifejezve inkább csak időhúzás, mint komoly fejlesztés, hiszen a G-széria következő modellje a korábbi évektől eltérően nem most mutatkozik be, a pletykák szerint a csak a nyár elején várható, de erről amúgy nem kaptunk megerősítést. A V30S ThinQ ezzel összhangban, a vállalat új vezetésének filozófiája szerint készült, akik azt gondolták, hogy kihoznak egy kvázi új modellt az érdeklődés fenntartására.

Hirdetés

De a V30S pusztán hardveres specifikációját tekintve egyáltalán nem újdonság, hiszen a Dél-Koreában kapható LG V30 Signature Editionnel azonos paraméterekkel rendelkezik, azaz a nálunk elérhető V30-hoz képest plusz 2 GB RAM-ot és kétszer nagyobb tárhelyet tartalmaz. Mindez azt jelenti, hogy a központi memória mérete 6 GB, a tárhely pedig 128 vagy 256 GB-os lehet, utóbbi neve egyébként V30S+ ThinQ. A fejlesztések létjogosultsága megkérdőjelezhető, hiszen a jelenlegi is kapható V30 4 GB RAM-mal is villámgyors, a tárhely pedig microSD memóriakártyával bővíthető.

Továbbra is van 3,5 mm-es jack kimenet
Továbbra is van 3,5 mm-es jack kimenet [+]

Ami valódi újdonságot jelent, az a mesterséges intelligencia megléte, amit a koreai vásárlók több területen is élvezhetnek majd, Európában viszont leginkább a képkészítésnél lesz használható. Az új intelligens kameraszolgáltatások Vision AI néven futnak, három új megoldás érhető el: az AI CAM felismeri a témát és optimális beállításokat biztosít nyolc kategóriában (portré, étel, kisállat, tájkép, város, virág, naplemente, napkelte). A QLens tulajdonképpen egy kicsit okosabb vonalkódolvasó, ami viszont tényleg jobbnak tűnik, az a Bright Mode, ami zajnövekedés nélkül biztosít akár kétszer világosabb képeket a mesterséges intelligencia által alkotott algoritmusok segítségével. Mindez egyébként csak a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szolgáltatások első köre, ezek bővülésére lehet számítani.

A hátlapon található az ujjlenyomat-olvasó és a dupla kamera
A hátlapon található az ujjlenyomat-olvasó és a dupla kamera. A végleges modellen a B&O helyett V30S ThinQ felirat lesz. [+]

Maga a hardver viszont nem változott, a hátlapon egy 71 fokos látószögű, f/1.6-os apertúrájú, 16 megapixeles szenzor, illetve egy 120 fokos látószögű, f/1.9-es apertúrájú, 13 megapixeles rendszer dolgozik. A processzorhoz nem nyúltak, továbbra is egy Qualcomm Snapdragon 835 dolgozik a motorháztető alatt, a méret maradt 151,7 x 75,4 x 7,3 milliméter, a tömeg 158 gramm, a telep pedig 3300 mAh-s, ami kellemes üzemidőt biztosít a 6 hüvelykes, 18:9 képarányú FullVision OLED-megjelenítő mellett; ez utóbbi felbontása 1440 x 2880 pixel.

16 és egy 13 megapixeles fényképezővel lehet igazán jó képeket lőni
16 és egy 13 megapixeles fényképezővel lehet igazán jó képeket lőni [+]

A készülék hazai megjelenéséről egyelőre nincs információnk, csupán azt tudjuk, hogy Dél-Koreában közvetlenül az MWC után már elérhető lesz, illetve hogy egyes piacokon kivezetik majd a V30-at az érkezésekor, más helyeken viszont egymás mellett elérhetők lesznek. Kedden viszont valószínűleg sokkal többet megtudunk majd az LG idei évi terveiről és a V30S ThinQ-ról, hiszen Ken Hong fogad majd minket egy interjúra. A következő hetekben pedig várhatóan részletes teszttel is jelentkezünk.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG V30 - vezércsel

    A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

  • LG Q6 - hosszú(kás) az út

    Az LG a középkategóriában is bevetette a megnövelt képarányt, a csúcskategóriát idéző kivitelt és az arcfelismerő rendszert, ami, be kell látnunk, igen tetszetős készüléket eredményezett, noha a hardver egészen középszerű.

Hirdetés