MWC 2017: Két mutatós óriástelefon a Gionee-tól

Hirdetés

A Gionee az AllView telefonok gyártójaként és saját logójával is jelen van a barcelonai MWC-n, az X4 Soulról és a Soul Style-ról itt írtunk, most pedig következzék a két frissen leleplezett phablet. A kisebbet A1-nek hívják és 5,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, 1080 x 1920 pixeles felbontáson. A masina 154 x 76,5 x 8,5 milliméteres és az üvegen és némi antennakivezetésen kívül a mutatós fém a domináns burkolóelem.

A Gionee A1
A Gionee A1 [+]

Az A1 nem véletlenül nyom 182 grammot: a telepmérettel nem spórolt a Gionee, 4010 milliamperórás akkumulátor lapul a szálcsiszolt megmunkálású hátlap alatt, melynek a tetejére 13 megapixeles szenzor került PD-autofókusszal és ledes villanóval. Elöl 16 megapixeles kamera rögzít, az üveglap alján pedig ujjlenyomat-olvasóval felvértezett home nyomógomb és érintésalapú vissza és alkalmazásváltó funkcióbillentyűk vannak.


A Gionee A1 hátulról [+]

Az A1 lelke a nyolc Cortex-A53-at bevető MediaTek Helio P10 a Mali-T860MP2-es IGP-vel, 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtos tárolóval. A 4.0-s Amiga OS Android 7.0 Nougaton alapszik. Két dolgot is kiemel a Gionee: az A1 hatalmas telepe "ultragyorsan", két óra alatt feltölthető, 30 perc alatt 42% vándorol a közel lemerült akkumulátorba. A szelfi is fontos a kínai gyártónak, az előlapra ezért puha fényű villanó is került, plusz mindenféle arcszépítő, arcszűkítő, szemnövelő és részletet hazavágó effekt is bevethető. A Gionee A1 márciustól, 350 eurós javasolt végfelhasználói áron lesz elérhető ezüst, fekete és arany színekben, dual SIM kivitelben. Már ahol a kínai gyártó jelen van.

Hatalmas készülék a Gionee A1 Plus
Hatalmas készülék a Gionee A1 Plus [+]

Az A1 sem apró darab, ám az A1 Plus a maga 166,4 x 83,3 x 9,1 milliméterével és 226 grammjával erősen egy táblagépre hajaz. Pedig nem az, hiszen a kávák oldalt roppant vékonyak és eléggé domináns az 1080 x 1920 pixeles, IPS-LCD kijelző. Ennek is a méretes akkumulátor az oka: a nemkülönben mutatós fémházba 4550 milliamperórás telep került, ami szintén gyorsan tölthető.

Az A1 Plus hátlapján dupla kameralencse van
Az A1 Plus hátlapján dupla kameralencse van [+]

Ha már gyorsaság: az A1 Plus lelke a nyolcmagos Helio P25-ös SoC a Mali-T880MP2-es IGP-vel, 4 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtos tárolóval felvérezve. Ez és az A1 Plus is bővíthető microSD kártyával. A nagyobbik Gionee elöl 20 megapixeles szenzorral lő fotókat, hátul pedig 13 + 5 megapixeles kombináció lő szimpla vagy elmosott hátterű, esetleg szimulált rekeszértékű fotókat. Itt és az A1 esetében is Full HD a maximális videofelvételi felbontás, sztereó hangszórópárja azonban csak a drágábbik variánsnak van. A mai trendekkel ellentétben a két új Gionee is microUSB porton tölthető a 18 wattos adapterrel, a nagyobbik áprilistól, 500 eurós áron lesz kosárba hajítható, ezüst és mokka színekben.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

  • Érkezhet a Gionee S9 utódja

    A kínai Hírközlési Hatóság által jegyzett készülék jogfolytonos utódja lehet a Gionee középkategóriás kétkamerásának.

  • Szelfimobilt mutatott be a Gionee

    Az A1 Lite piaci néven futó készülék várhatóan jó üzemidőt fog hozni, MT6753-as lapkájához és HD kijelzőjéhez 4000 mAh-s akkumulátor tartozik.

  • A Gionee is farag a kávákból

    Totális kávaőrület kerekedett idén, lényegében már mindenki a maximalizált kijelző-előlap arányra megy, amiből a Gionee sem marad ki.

Hirdetés