MWC 2016: Működés közben a CAT S60 hőkamerája

A Showstoppers eseményen rövid időre már összefutottunk a CAT legújabb készülékével, most pedig egy rövid prezentációról tértünk vissza újabb érdekességekkel. A Bullitt Group / Caterpilllar képviselője elmondta, hogy a HD kijelzős S60 a piac legszívósabb strapakészüléke, és a Flir által szállított, MSX technológiájú és 640 x 480 pixeles hőkamera kifejezetten szakmai igények alapján került fel az új csúcskészülékre, amely Snapdragon 617-es rendszerchipet, 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájtos belső tárolót rejt az ütésálló burkolaton belül.

Az építőiparban például (ahol maga a CAT is jelen van) igen hasznos tud lenni, hogy az okostelefonról ellenőrizhetők a csövek és vezetékek hőmérsékletei, persze azt is el tudjuk képzelni, hogy használattól függően valaki emberi vagy állati testhőmérsékleteket kíván rögzíteni, állítólag pontos hőértékekkel.


[+]

A hőkamera az Androd 6.0.1-es rendszer főoldalán saját ikonnal indul, ez a kiállított prototípus esetében egyébként több másodpercet vett igénybe, utána viszont álló- és mozgóképet, illetve hőpanorámát is könnyedén lehetett rögzíteni. Hőfotó esetében a 13 megapixeles, hagyományos hátlapi modullal is készül egy fotó, utólag mindkettő megtekinthető, az egyiket a másikra "húzva" ujjmozdulattal.


[+]

A speciális galériában a hőfelvétel adott részét megérintve a rendszer kijelzi annak a pontnak a hőmérsékletét, és a kép hőszínezését az expozíciókorrekcióhoz hasonlóan szabályozni is lehet, így világosabbak és sötétebbek lesznek a melegebb részek a mentésre kerülő fotón. A rendszer az egész kép vagy egy adott részlet átlaghőmérsékletét is kijelzi, ez is fontos információval szolgálhat a szakembereknek. A nyártól elérhető mobil máskülönben hozza a CAT-tól megszokott, elképesztően magas összeszerelési minőséget és a por-, a víz- és az ütésálló tulajdonságokat (MIL Spec 810G, Gorilla Glass 4).


[+]

Nem egy apró kütyüről van szó, a 73,4 x 147,9 x 12,6 milliméteres paraméterek elég vaskos készüléket jelentenek kézben fogva, ám a 3800 milliamperórás akkumulátor, a hőkamera és a két LED-del megtámogatott, víz alatt is használható 13 megapixeles kamera kombinációja az 1,8 méteres ütésállósággal egyetemben bizonyosan népszerű lesz a strapatelefonok körében, még ha a járulékos költségek nélküli 650 eurós ár igen magasnak is tűnik.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés