MWC 2016: Kezünkben a HTC One X9

A HTC az átalakulás fázisába lépett, legalábbis ami a One sorozat küllemét illeti. A tavalyi év második felében befutott One A9 és a One X9 is lapos hátlapot kapott, és nem kis vitát váltott ki, hogy az előbbi elhagyta a BoomSound előlapi sztereó hangszórópárt, hogy a kijelző alján egy biometrikus azonosítónak helyet adjon, ebben pedig a One M9 folytatása is követheti az eddigi kéminformációk alapján.


[+]

A fémházas és kényelmesen a tenyérbe simuló One X9 szerencsére nem mondott le a sztereó BoomSound rendszerről, sőt: mivel az androidos kezelőgombok a képernyő alatt kaptak helyet, az előlapi jobban ki van használva, mint korábban. A One X9 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixeles IPS megjelenítőt kapott, amelynek meghajtásáért a MediaTek Helio X10-es SoC felel a PowerVR G6200-as IGP, 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló társaságában. A tárhely microSD kártyával bővíthető.


[+]

A One X9 előlapjára 5 megapixeles, a hátlapjára pedig 13 megapixeles kameraszenzor került optikai képstabilizátorral és dupla ledes villanóval. A HTC szoftvere kézi módot és a DNG RAW-ba való mentést is felkínálja, emellett opció a 4K-s videórögzítés is. A minőségi fém hátlap alatt 3000 milliamperórás akkumulátor lakozik. A hibátlan illesztés és összeszerelés ára az, hogy a telep a felhasználó által nem cserélhető. A One X9 Android 6.0-s rendszerverziót futtat, természetesen HTC Sense UI-val, és rövid használatunk során egy darab megakadással sem találkoztunk, úgyhogy már várjuk a tesztlehetőséget.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Mobilarena TV: Utcai nagyokos

    Mai adásunk főtémája a HTC One X9 lesz, ami a phabletek családját erősíti 5,5 hüvelykes kijelzőjével, és erőnek sincs híján a Helio X10 chipsetnek köszönhetően.

  • HTC One X9 dual sim - útikalauz rossz irányba

    A tajvaniak decemberben bemutatkozó készüléke egész jó középkategóriás mobil, szerethető rendszersebességgel, ám sem az üzemidő, sem a kamera, sem az árazás nem viszi előre.

Hirdetés