MWC 2016: Ujjlenyomat-olvasó majd lesz a BQ Aquaris X5 Plus hátlapján

Hirdetés

A BQ több érdekességgel készült az idei Mobile World Congressre, ilyen az első ubuntus táblagép, amely érintőkijelzős és asztali módban is képes futni. Az Aquaris X5 okostelefont tavaly mutatta be a spanyol vállalat, méghozzá 720p-s kijelzővel és négymagos rendszerchippel, az X5 Plus ugyanakkor sokkal több egy ráncfelvarrásnál, amire a neve engedhet következtetni. A fémkeretes, műanyag hátlapos készülék a nyolcmagos Snapdragon 652-es SoC-t kapta meg az Areno 510-es IGP-vel és 2 vagy 3 gigabájt RAM-mal, illetve 16, 32 vagy 64 gigabájtos belső tárolóval egyetemben. Az eszköz microSD kártyát is befogad.


[+]

Az Aquaris X5 Plus megjelenítője 5 hüvelykes, IPS technológiájú, felbontása pedig Full HD-ra nőtt. A gyártó szerint a panel 500 nites fényerőre is képes. A sajtóképeken már megpillantható a hátlapi biometrikus azonosító szenzor, az ujjlenyomat-olvasó azonban a kiállított prototípusokról még hiányzott. A hátlapi kamera Sony IMX298 típusú, 16 megapixeles és két ledes villanó segíti sötétben. Az elérhető legnagyobb videofelbontás 4K. Az előlapi modul 8 megapixeles, Sony IMX219 típusú.


[+]

A 145 x 70 x 7,7 milliméteres, illetve 150 grammot nyomó készülék 3100 milliamperórás lítium-polimer akkumulátornak ad otthon, SIM-kártyából pedig kettőt fogad be (dual nano), akár X8-as LTE sebességekkel. Az X5 Plus pontos megjelenési időpontja és ára egyelőre nem ismert, az Android 6.0.1-es készülék ugyanakkor decens ajánlat lehet a felső-középkategóriában, ha a szoftveres optimalizálás jól sikerül.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • BQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés