MWC 2016: Bemutatkozott a ZTE Spro Plus okosprojektor

Hirdetés

Adam Zeng ZTE Mobile Device vezérigazgatója és a ZTE Corporation alelnöke nyitotta meg a gyártó barcelonai, MWC-s sajtótájékoztatóját, amelyet a tengerparti W Hotelben rendeztek meg. A ZTE a gravitációs hullámok bizonyításához és az ismeretlen világok izgalmas megismeréséhez hasonlította a gyártó saját céljait és ambícióit. Zeng kiemelte, hogy a technológiát mindig a képzelet inspirálja, ám a valóságban akkor működik mindez jól, ha egyszerű módon sikerül az újításokat a felhasználóknak prezentálni.


[+]

Waiman Lam vette át Zengtől a szót, aki egy roppant izgalmas terméket mutatott be: a ZTE Spro Plus egy 2K kijelzős okosprojektor, amely egy fejlett táblagép és a hordozható kivetítés élményét viszonylag visszafogott méretekben kívánja ötvözni. A fémházas eszköznek akad két mikrofonja, két hangszórója és két ventillátora, illetve USB és HDMI csatlakozása. Nem mellékesen a Spro Plus egy Android M-et futtató érintőkijelzős masina, amelynek 2560 x 1600 pixeles és 8,4 hüvelykes az AMOLED megjelenítője. Persze a lényeg a kivetítőn van, amely 500 lumenes fényerővel, lézeres technológiával, autofókusszal és automatikus perspektívaállítással biztosít mindig megfelelő képet. A kivetített kép felbontása 1366 x 768 pixel, vagyis WXGA.


[+]

A hangminőségért a JBL felel, méghozzá 2 x 4 wattos hangszórókkal és Dolby Digital hangzással. A sokrétű eszközt 12100 milliamperórás telep tartja sokáig életben, a Spro 2 üzemidejét közel megduplázva: a ZTE 6 órás vetítésről beszélt 300 lumenes fényerővel. A készüléket és a projektor fukcióit egyébként az érintőkijelző vagy csatlakoztatott egér és billentyűzet mellett hangutasítással is aktiválni lehet, és például a lapozás is megoldható, szóban kérve azt, mondjuk egy prezentáció során. További kiegészítőként távirányító, Bluetooth hangfal és játékkontroller is csatlakoztatható, hiszen ilyesmire is használni lehet az Android M-es masinát (a kiállított, erősen prototípus fázisban lévő készülék még Android 4.4-et futtatott).


[+]

A hardver, amely a Spro Plust meghajtja, vagy a Snapdragon 801, vagy a frissen bejelentett Snapdragon 625 lesz az Adreno 506-os IGP-vel (talán a WiFi és LTE változatoktól fog függni a dolog). RAM-ból 3 gigabájt, belső tárolóból pedig 32 vagy 128 gigabájt jár majd, mindkét kiszerelés bővíthető lesz microSD kártyával.


[+]

No de mekkora a Spro Plus, ha már ennyi mindent sikerült beleszorítani? 228,8 x 150 x 24,8 milliméteres paramétereivel semmiképpen sem egy apró táblagépről van szó, persze ott a gigantikus telep és a projektor technológia, így együtt pedig nem is rossz a dolog. Az a prezentáció során kiderült, hogy 2016 nyarától lehet majd csak megvásárolni ezt a különleges eszközt, az árakat a gyártó azonban még nem közölte.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Hirdetés