MWC2013: kipróbáltuk a Lenovo IdeaPhone K900-at

Hirdetés

Az Intel standon nézelődve találtunk rá a Lenovo újdonságára, melyet még a CES-en jelentett be a gyártó. Az IdeaPhone K900 fő érdekessége a felhasznált lapkakészletben rejlik, a Lenovo telefonja ugyanis az első piaci forgalomba kerülő készülék, mely az Intel új mobil megoldására épül. Az Atom Z2580 SoC egy kétmagos, magonként 2 GHz órajelű, x86 architektúrájú processzort tartalmaz, természetesen HyperThreading technológiával ellátva. A grafikus műveletekért egy PowerVR SGX544MP2 GPU felel, a RAM mérete 2 GB.

A mindössze 6,9 milliméter vastak készülék fém házat kapott, a tömege emberes: a mérleg 169 grammot mutat. Az előlapon egy 5,5 hüvelykes képátlójú, 1080 x 1920 képpontos felbontású kijelző látható, mely IPS és Gorilla Glass 2 technológiával készült. A hátlapi fényképező 13 megapixeles, az előlapi fényképező 2 megapixeles.

A kiállított példány Android 4.2.1-et futtatott, így a frissességgel nem volt gond, a működési sebességgel viszont csúnyán leszerepelt a K900. Az egyedi felhasználói felület nem egyszer akadt meg, volt, hogy 4-5 másodpercet is kellett várnunk a reakcióra, ami ellentmond a referenciatelefonon tapasztaltakkal. A videót tehát fenntartásokkal kell kezelni, a megjelenésre bizonyára javítják a hibákat.

A várható ár és a megjelenési dátum egyelőre nem ismert, ami nem is csoda, az Intel munkatársa szerint még van tennivaló a mobillal. Az európai megjelenésről nincs információ, egyelőre csupán az ázsiai értékesítés tűnik bizonyosnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés