MWC2010: megfogdostunk egy Divát

A koreai óriás nemrég tesztelt női készülékének neve Diva volt, de akkor még nem tudhattuk, hogy ugyanezt a nevet kapja meg az immáron sorozatnak tekinthető modellpáros második tagja is. A Diva találó kifejezés ezekre a készülékekre, hiszen nem csupán egy rózsaszín előlap jelenti a feminim vonalat, hanem a komplett design a nőiesség jegyében fogant - az nyilván szubjektív, hogy kinek mennyire nyeri el a tetszését.

Az S5150 összecsukató telefon. A fedlap ugyanazt a buggyos kialakítást kapta, mint az S7070 hátlapja, csak itt már-már bántóan ezüst festést is álmodtak rá a tervezők (cinikusabb helyeken ezt kályhaezüstnek is hívják), amitől erős fényben vakítóan fénylik az egész burkolat. Szétnyitva már konzervatívabb a forma, a fedlap kicsit a készülékház mögé kanyarodva nyílik ki, itt szögletesebbek a vonalak, de elegánsabb is az összkép.

Tudását tekintve a technikai újdonságokért rajongók csalódottak lehetnek, a kis Diva csak EDGE adatétvitelre képes, kijelzője QVGA felbontású (de 2,8 inches), a kamera 3,2 megapixel felbontású, ám nélkülözi az autofókusz funkciót. A 40 megabájtos belső memória microSD-vel bővíthető, a telefonban FM-rádió, MP3 lejátszó és Bluetooth is akad. A 94 grammos készüléket 960 mAh teljesítményű telep hajtja meg, amely elvileg 800 órás készenléti időt is biztosíthat.

Hazai bevezetéséről és áráról egyelőre nincsen információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés