Mobilarena TV: Egy újabb tajvani vágyálom

A HTC-nél lázasan készülnek az MWC utáni külön eseményre, ahol elméletileg a legújabb zászlóshajó, a One M10 mutatkozhat majd be. Hogy ez stratégiailag jó vagy inkább rossz döntés, azt majd az későbbi napvilágot látó statisztikák bizonyítják, addig viszont érdemes a középkategóriával is foglalkozni, amibe tesztalanyunk, a Desire 728 csöppent bele, méghozzá tavaly ősszel. A készülék abba a népes társaságba tartozik, ahol megannyi 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt mobil van már, a tajvaniak pedig úgy döntöttek, hogy HD felbontású Super-LCD2 panelt szerelnek újdonságukba.  Ennek meghajtása pedig nem nagy nehézség a Mediatek MT6753 chipset számára, plusz jó hír azt is, hogy 16 GB-os adattároló áll rendelkezésre, amin egyébként a Sense felülettel ellátott Android Lollipop rendszer is megfér.

A HTC jól szokta optimalizálni szoftverét, kérdés persze, hogy ez most is így történt-e, és hát nem szabad elmenni szó nélkül a 13 megapixeles kamera és a 2800 mAh-s akkumulátor teljesítménye mellett sem. Hogy aztán az árazás segíti-e a Desire 728 pozícióját, az a 18 órakor kezdődő adásunkból kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Visszatér az UltraPixel a HTC-k hátlapjára?

    Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy az MWC-n még nem láthatjuk a következő HTC One-csúcsmodellt, de lehet, hogy visszatér rá az UltraPixel.

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

  • Csendben mutatkozott be a HTC Desire 728

    Legújabb készülékét nem a berlini IFA-n, hanem a Kínai Népköztársaságban leplezte le a HTC. Az ok egyszerű: Ázsiára koncentrálhat a Desire 728.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.